Betaler turen selv

Prinsesse Märtha Louise og Ari Behn flytter til New York, og betaler flyttingen av egen lommebok.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Informasjonsrådgiver Sven Gjeruldsen ved Slottet opplyser til NTB at verken Kongehuset eller Det kongelige hoff er involvert i flytteplanene, og har ingen innflytelse på bosettingen i New York. Kostnadene til flyttingen dekkes av prinsesse Märtha Louise og Ari Behn selv, opplyser Gjeruldsen.

Det vakte stor oppmerksomhet i dag da ekteparet i Aftenposten kunne berette at de ønsker seg luft under vingene, og flytter til New York til høsten sammen med den kommende baby. Planene om flytting blir blant annet debattert i NRK1s «Redaksjonen En» i kveld.

Helt privat

I og med at oppholdet i New York er av ren privat karakter, kjenner ikke informasjonsrådgiver Gjeruldsen hvilke planer prinsessen og Ari Behn har for sitt opphold. Det han eventuelt måtte vite, er han avskåret fra å kunne kommentere.

På spørsmål om prinsessen fra tid til annen kommer til å representere kongehuset under oppholdet, svarer Gjeruldsen ved å vise til hva som ble bestemt i januar i fjor da Märtha Louise gikk ut i arbeidslivet. Da ble det bestemt at prinsessens fortsatt skal ha enkelte representasjonsoppgaver på kongehusets vegne, og kong Harald vil dekke alle utgifter knyttet til representasjon, sier Gjeruldsen.

I januar i fjor ble det etablert et enkeltmannsforetak der prinsessen som juridisk person selv tar hånd om sin forretningsdrift, og det ble knyttet avtale med Stageway Artist AS og med NRK Barne- og ungdomsavdelingen.

Har ikke apanasje

Prinsesse Märtha Louise har ikke lenger apanasje - lønn fra Stortinget. Ekteparet er derfor avhengig av å få inntekter under oppholdet i New York. VG antyder i dag at Märtha kanskje skal være med på opptak til den TV-serien om hester som den lidenskapelige hesteelskeren har hatt lyst til å lage.

Ari Behn er ifølge avisen ennå ikke ferdig med sin bok om reiser i Afrika og USA, og det antydes at ingen ting er bedre enn å bo og leve i det landet man skriver om.

Eventyrlyst

Men ellers er paret eventyrlystne. Ideen om et familieliv i smeltedigelen på Manhattan ble unnfanget allerede i fjor sommer, da det nygifte paret stoppet i New York under bryllupsreisen. Kunsten og kulturen, menneskene og miljøene frister prinsessen og hennes ektemann. Begge er sikre på at byens livsglede og puls vil inspirere til videre utvikling og arbeid.

- Men vi regner med å komme hjem til lange sommerferier og til julefeiring, sier prinsesse Märtha Louise.

(NTB)

BETALER SELV: Ari og Märtha flytter til New York.