Betaler vervepremie for svensk arbeidskraft

Norsk postvesen går nye veier for å få posten frem: Nå har de startet en vervekampanje i Sverige for å rekruttere nye medarbeidere. For hver kollega de svenske postmennene får med seg over Kjølen, punger Posten ut 5000-10 000 kroner i vervepremie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Mange svensker har tatt kontakt. Og jeg regner med at flere av dem tar jobb, sier Aril Øynes, avdelingsdirektør på Posten.

Posten trenger 200 nye tjenestemenn til postombæring i Oslo. Som takk for å ta jobben får svenskene et flyttebidrag på 10 000 kroner og en ettromsleilighet i Oslo. I tillegg kan de heve ytterligere tusenlapper ved å få med seg flere medarbeidere.

Mottrekk

Men svenskene har mottrekkene klare for å hindre en masseflukt av postmenn:

- De som har blitt overtalt til å slutte, har enten fått mer lønn eller fått en ny jobb, sier fagforeningsleder for de postansatte på Värmland, Petter Skogsberg til den svenske avisen Aftonbladet. En annen innenfor posten sier det på denne måten:

- Vi har snakket om det, men lønnen er for dårlig.

Og Aril Øynes er klar over at lønnen er nokså lav.

- Vi har fått et lønnshopp fra 147 000 kroner i begynnerlønn til 175 000 kroner. Dessuten trenger man ingen utdannelse for å jobbe på Posten, sier han.

Fra før har Norge støvsuget Sverige for byggarbeidere, sykepleiere, leger og restaurantfolk.