Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Betalingskortet fyller 50 år

Det begynte med en forretningsmann i New York som signerte sitt eget visittkort og ba om å få tilsendt lunsjregningen fordi han hadde glemt lommeboken. I dag er det rundt 6,9 millioner betalingskort i Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen som signerte sitt eget visittkort etter å ha glemt lommeboken het Frank McNamara. Året var 1950. Slik fikk han ideen til verdens første betalingskort, «Diners Club», som nå fyller 50 år.

Her hjemme har nordmenn aldri brukt mer betalingskort enn nå. Bruken har mer enn doblet seg de siste fem årene. Norge kan faktisk vise til den kraftigste veksten i utstedelse av kredittkort i Europa.

I fjor handlet vi reiser, varer og tjenester for nærmere 40 milliarder kroner med betalingskortene Visa, Eurocard/Master Card, Diners og American Express. Nesten halvparten ble brukt i utlandet, viser Norges Banks årsrapport om betalingsformidling.

Ved utgangen av fjoråret var det utstedt rundt 6,9 millioner betalingskort i Norge. Det er vel 305.000 flere kort enn i 1998 og nesten 2,8 millioner flere kort enn ved utgangen av 1994.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media