-  Betalte 100 000 for psykologerklæring

Nok en psykolog er anmeldt til politiet. I går ble en Oslo-psykolog (51) beskyldt for å ha mottatt 100 000 kroner for en psykologerklæring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I anmeldelsen, som er sendt til Oslo politidistrikt og statsadvokat Lasse Qvigstad, anmelder en narkodømt 30-åring psykologen. Samtidig anmelder han sin 33 år gamle medskyldige i en stor narkosak. Denne 33-åringen er det som ifølge anmeldelsen skal ha betalt 100 000 kroner for psykologerklæringen.

Bakgrunnen er et lydbåndopptak av en samtale mellom den anmeldte 33-åringen og den 30-årige anmelderens søster, der førstnevnte forklarer hvordan han skal ha betalt 100 000 kroner for en psykologerklæring i saken.

30-åringens advokat ønsker ikke at hans navn skal bli kjent, men bekrefter at han har sendt en anmeldelse av psykologen og 33-åringen på vegne av sin klient.

Den anmeldte psykologen benekter å ha tatt imot penger for psykologerklæringen.

-  La pengene på bordet

Dagbladet har hørt lydbåndopptaket, som ble tatt opp i sommer. I opptaket går det klart fram at mannen som snakker på båndet hevder å ha betalt 100 000 kroner for en rapport fra psykologen, som til gjengjeld skulle forsøke å skaffe klienten bedre soningsforhold og fri en gang i uka:

Kvinne (K): -  Hvorfor skal du betale 100 000 til en psykolog? Jeg skjønner at du ikke kan si at du har betalt ham 100 000. Men hva er verdt å betale 100 000 for?

Mann (M): -  Nei det var ikke (verdt, red.anm.) det.

K: -  Hva sier han psykologen til deg i dag da?

M: -  Han sier ingenting. Han kommer med det skrivet (...).

K: -  Hva er det du har betalt for?

M: -  Jeg prøver å komme meg på åpen (soning, red.anm.), og at jeg kan dra til ham en gang i uka.

K: -  Han kan bli enig med deg på kontoret at han får 100 000, så skal han skrive en rapport til politiet eller et eller annet så skal du få åpen anstalt, er det det han har lovt deg?

M: -  Han har ikke lovet det. (...) Jeg satt sammen med en kar, som kjenner han her.

K: -  Er han verd 100 000 for det? Hva er det han har klart å lure deg med?

M: -  Han har ikke lurt meg, han. Det er jeg som har vært lettlurt.

K: -  Hvorfor har du betalt? Hvem er det du ble lurt av?

M: -  Jeg satt sammen med NN på Ila. NN er god kompis med han psykologen.

M: -  Jeg snakket med han NN, og han har hjulpet alle de ransgutta før så de får lov til å dra til ham en gang i uka. Det er det som har vært hele opplegget egentlig, at du får dra en gang i uka.

K: -  Du har sagt til meg at du har betalt 100 000 for psykologen. Og hva er det psykologen har lovet deg? At du skal sone på en bedre plass?

M: -  At han skal hjelpe meg med det og prøve å få til at jeg kan komme til ham en gang i uka.

K: -  Krevde han (100 000, red.anm.) sjøl, eller har du tilbudt det sjøl?

M: -  Jeg bare la penga på bordet, jeg ... fordi jeg skulle prøve å ordne mest mulig goder.

Anbefalte åpen soning

I rapporten psykologen la fram, anbefaler han både videre psykologisk behandling og åpen soning for klienten som hevder å ha betalt 100 000 kroner.

«Dersom en skal ane kontur av en eventuell soning med høy sannsynlighet for en vellykket reintegrering til samfunnet, må klienten gis mulighet for videre psykologisk behandling. Det vil videre være nødvendig med soningsvilkår, som gir ham mulighet for å slippe å føle redsel på allerede eksisterende trusler med tanke på hans egen sikkerhet. Dersom det er mulig vil min anbefaling være soning i en åpen anstalt hvor oversikten/kontrollen og klima er bedre enn i en lukket anstalt.»

Dagbladet snakket med den anmeldte Oslo-psykologen i går kveld. Han benektet å ha tatt imot penger for erklæringen, og viste for øvrig til taushetsplikten i saken.

Rekordstor narkosak

30-åringen, som har anmeldt psykologen og 33-åringen, ble i vår dømt til 18 års fengsel for befatning med 160 kilo amfetamin og 250 kilo hasj - en rekordstor narkosak i norsk sammenheng. Han soner for tida ved høyrisikoavdelingen ved Ringerike fengsel. 33-åringen som ble dømt i samme sak, samarbeidet med politiet og ble dømt til ni års fengsel. Han er fortsatt på frifot i påvente av soningen.

I september var ankesaken oppe i Eidsivating lagmannsrett.

Ifølge 30-åringens advokat, ble statsadvokat Kristian Nicolaisen kjent med opptakene før ankesaken uten å ta hensyn til dem under ankebehandlingen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer