Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Betalte 150 kr for sex med 13-åring

Mann (66) dømt for overgrep mot 16 barn i løpet av 13 år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

66-åringen ble denne uka dømt av Høyesterett til fengsel i ett år og fem måneder for å ha hatt sex med en 13-åring fra Trondheim på et toalett.

Domfelte må i tillegg betale offeret 75 000 kroner i oppreisning.

66-åringen betalte gutten 150 kroner for å ha sex med ham.

Det var først etter tre år at gutten anmeldte 66-åringen. Gutten har fått psykiske problemer som følge av overgrepet.

Ni småbarn

Da 66-åringen ble konfrontert med guttens forklaring, tilsto han i første politiavhør.

Gutten var på reise da han tilfeldigvis møtte den pedofile, som tok initiativ til toalett-sexen.

-  Jeg trodde gutten var 15 år, forklarer han.

Det var i Høyesterett i 1993 at 66-åringen fikk sin første rettskraftige pedofilidom. Han ble dømt for overgrep mot til sammen ni jenter og gutter. Straffen ble ett år og to måneder.

Etter avsluttet soning ble 66-åringen i 1996 dømt til 30 dagers fengsel i en ny pedofilisak. Før og etter denne dommen fikk 66-åringen fire forelegg for sex-relaterte overgrep mot til sammen fem gutter i 12- 14-årsalderen. Det siste forelegget kom i 2003.

Høyesterett mener at 1993-dommen ligger relativt langt tilbake i tid, og ville isolert sett ikke hatt særlig stor betydning ved straffeutmålingen i saken.

-  Handlingsmønster

«Det foreligger en straffedom og fire forelegg mot 66-åringen i mellomtida. Det forholdet 66-åringen er dømt for denne gang, faller inn i et handlingsmønster som gjentatte ganger har ført til domfellelse eller forelegg mot 66-åringen. Selv om flere av forholdene i seg selv er bagatellmessige, må de, når 66-åringen nå igjen domfelles for et alvorlig forhold, samlet sett tillegges en ikke ubetydelig vekt,» konkluderer Høyesterett.

66-åringen forklarer at han var et sexoffer, og ble misbrukt av stefaren. Ifølge 66-åringen ble han også sendt på barnehjem mot sin vilje.