Betalte 170.000 for fiskekort

Spansk kjøpesentermillionær vil fiske i Altaelva.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ingen tvil om at laksefiske i norske elver er populært. På en auksjon under en laksemottakelse på hotell Opera i Oslo torsdag kveld bladde en spansk kjøpesentereier opp 170.000 kroner for to dagers fiske i Altaelva i sommer, skriver Aftenposten.

Budet kom per telefon fra Spania.

«Langstilla» i Altaelva regnes som en av landets beste fiskeplasser, og til vanlig koster et dagskort her rundt 900 kroner. Spanjolen bladde dermed for anledningen opp 190 ganger valig verdi - til et godt formål.

Pengene går nemlig til organisasjonene «Lakseelvene langs Trondheimsfjorden» og «North Atlantic Salmon Fund» som jobber for å unngå overfiske med not og bevare den norske villaksstammen.

En annen ivrig budgiver var Bjørn Dæhlie. Han betalte 80.000 kroner for to fiskekort i Målselva i Troms, donert av Bjørn Rune Gjelsten, som hver sommer leier fiskerettighetene i den lakserike Målselvfossen.

Vodka-millionæren Orri Vigfusson i «North Atlantic Salmon Fund» foretller at kampanjen til sammen har fått inn over fire millioner kroner som skal brukes til å kjøpe sjølaksen fri fra laksenota.

Noen av pengene går endog til å betale de ivrigste notfiskerne til å avstå fra å bruke not.

ALTAELVA: Er ei av landets beste lakseelver, noe Bård Tufte Johansen for lengst har oppdaget. I sommer kommer en spansk mangemillionær til Alta.
KJEMPELAKS: Er fullt mulig å få i Altaelva - dersom du betaler. Her er Ivar Leinan fra Alta laksefiskeri med sitt eksemplar.