Betalte 170.000 for fiskekort

Spansk kjøpesentermillionær vil fiske i Altaelva.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ingen tvil om at laksefiske i norske elver er populært. På en auksjon under en laksemottakelse på hotell Opera i Oslo torsdag kveld bladde en spansk kjøpesentereier opp 170.000 kroner for to dagers fiske i Altaelva i sommer, skriver Aftenposten.

Budet kom per telefon fra Spania.

«Langstilla» i Altaelva regnes som en av landets beste fiskeplasser, og til vanlig koster et dagskort her rundt 900 kroner. Spanjolen bladde dermed for anledningen opp 190 ganger valig verdi - til et godt formål.

Pengene går nemlig til organisasjonene «Lakseelvene langs Trondheimsfjorden» og «North Atlantic Salmon Fund» som jobber for å unngå overfiske med not og bevare den norske villaksstammen.

En annen ivrig budgiver var Bjørn Dæhlie. Han betalte 80.000 kroner for to fiskekort i Målselva i Troms, donert av Bjørn Rune Gjelsten, som hver sommer leier fiskerettighetene i den lakserike Målselvfossen.

Vodka-millionæren Orri Vigfusson i «North Atlantic Salmon Fund» foretller at kampanjen til sammen har fått inn over fire millioner kroner som skal brukes til å kjøpe sjølaksen fri fra laksenota.

Noen av pengene går endog til å betale de ivrigste notfiskerne til å avstå fra å bruke not.

ALTAELVA: Er ei av landets beste lakseelver, noe Bård Tufte Johansen for lengst har oppdaget. I sommer kommer en spansk mangemillionær til Alta.
KJEMPELAKS: Er fullt mulig å få i Altaelva - dersom du betaler. Her er Ivar Leinan fra Alta laksefiskeri med sitt eksemplar.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer