DYRT, MEN VERDILØST: Raymond Johansens mye omtalte Flax-lodd - før det var solgt og skrapt for tredje gang. Foto: PRIVAT
DYRT, MEN VERDILØST: Raymond Johansens mye omtalte Flax-lodd - før det var solgt og skrapt for tredje gang. Foto: PRIVATVis mer

Betalte 20 000 for verdiløst Flax-lodd

Skrapte potensielt millionlodd på direkten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Spenningen var på bristepunktet i Radio Tønsbergs studio i morges; radiovert Raymond Johansen (36) annonserte i går at han hadde fått en kjøper til Flax-loddet han har hatt liggende ute til salg på Finn.no, og i dag kom kjøperen til studioet for å skrape loddet på direkten.

- Da han kom inn i studio, tenkte jeg «Hva har jeg gjort nå?». Jeg var uforberedt på hvor nervøs jeg kom til å bli, sier Johansen til Dagbladet.no.

To millionsummer
Radioverten og kjøperen, en mann i 20-30-årsalderen fra Østlandet, møttes for første gang under «Morgenshowet» på lokalradioen - for å foreta transaksjonen, og for å skrape loddet for tredje gang.

Kjøpesummen var 20 000 kroner - fordi Johansen selv bare hadde skrapt fram to av de tre tallene på loddet, og fordi begge disse tallene var 1 million kroner.

Johansen risikerte altså å tjene 20 000 kroner på et verdiløst lodd - eller gå glipp av størsteparten av en potensiell milliongevinst (ved sistnevnte utfall skulle han få 10 % av gevinsten).

I 08.15-tida satte radioverten seg sammen med den anonyme kjøperen, som skrapte det tredje feltet - som viste seg å være noe helt annet enn 1 million.

- Utfallet var helt verdiløst. Heller ikke ekstrasjansen ga uttelling, konstaterer Johansen.

Kjøperen hadde dermed kastet 20 000 kroner rett ut av vinduet.

Sjansespill
I går fortalte Johansen til Dagbladet.no at kjøperen hadde fortalt at «noen sjanser må man jo ta i livet».

- Jeg tok en sjanse, og jeg står for det. Sånn er det bare. Men dette skal jeg beholde som et godt minne, sa en skuffet, men fattet kjøper på lufta etter seansen, der han overrakte Johansen 20 000 kroner i kontanter.

- Han virket oppegående, og visste hva han gjorde. Han ga et solid inntrykk av at han var i stand til å bære tapet, og skrev også under på det før kjøpet, sier den lettede radioverten.

Matematikkprofessor Helge Tveberg har tidligere uttalt at sjansen for å skrape fram millionbeløpet er 1:70 når man allerede har skrapt fram to slike summer.

Dette betinges av at milliontallene er tilfeldig spredd utover loddene, og at det er én milliongevinst per million lodd. Det kan imidlertid tenkes at lodd med to millionbeløp forekommer oftere enn helt tilfeldig - for å gjøre spillet mer spennende for folk.


Suksess
Radiovert Johansen kan konstatere at stuntet var en suksess for lokalradiostasjonen.

- Nettallene våre nådde alle tiders toppnivå under skrapingen, sier 36-åringen, som understreker at salget ikke var ment som et stunt i utgangspunktet.

- Det var først etter en stund at jeg innså at dette kunne gjøre seg bra på lufta, sier Johansen.

- Hva skal du gjøre med pengene?

- Det har jeg ikke tenkt så mye på - men skal prøve å bruke iallfall en del av dem på noe fornuftig, sier Raymond Johansen til Dagbladet.no.

LETTET: Radiovert Raymond Johansen (36) kan konstatere at det er han og ikke kjøperen som tjente penger på Flax-loddsalget. Foto: PRIVAT
LETTET: Radiovert Raymond Johansen (36) kan konstatere at det er han og ikke kjøperen som tjente penger på Flax-loddsalget. Foto: PRIVAT Vis mer