Airbnb

Betalte 200 000 for Airbnb - leiligheten eksisterer ikke

Det britiske ekteparet ble avvist i resepsjonen på luksusferien. Selskapet etterforsker saken.

LURT: Ian og Denise Feltham så fram til ferien på Ibiza, men oppdaget raskt at den ikke kom til å bli som de håpet på. Illustrasjonsfoto: Shutterstock / NTB Scanpix
LURT: Ian og Denise Feltham så fram til ferien på Ibiza, men oppdaget raskt at den ikke kom til å bli som de håpet på. Illustrasjonsfoto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Ian og Denise Feltham sparte ikke på noe da de booket leilighet via Airbnb på den spanske ferieøya Ibiza.

Leiligheten kostet 219 000 kroner for to ukers opphold, og skulle inkludere blant annet et tyrkisk bad, boblebad, marmorterrasse og muligheten til å ha med seg de to hundene deres.

Det var bare ett problem, oppdaget paret da de ankom. Leiligheten eksisterer ikke, melder The Times, som først snakket med paret.

Fattet mistanke

Verten skal ha fremstått vennlig og hjelpsom da det britiske paret først tok kontakt, men da oppholdet nærmet seg, skal de ha begynt å fatte mistanke.

De ba om flere detaljer, men det skal ha blitt helt stille i andre enden da ferien nærmet seg.

Da de ba en tidligere vert om å sjekke ut leiligheten, skal vedkommende ha blitt fortalt av resepsjonisten at de ikke kjente til verten eller toppleiligheten de hadde booket.

Ian kontaktet Airbnb for å be om å få pengene refundert, men selskapet svarte at klagen bare ville bli tatt opp til vurdering dersom de kom ned dit og ikke kunne komme seg inn.

Det viste seg også å være tilfelle da de ankom den spanske ferieøya.

Paret ble avvist i resepsjonen, og måtte kjøre til nærmeste hundevennlige hotell, der de tilbrakte ferien.

Etterforsker saken

Bildene av den ikke-eksisterende leiligheten skal være tatt fra ulike boliger til utleie eller salgs på nettsidene til boligkomplekset Las Boas, og ble raskt fjernet fra Airbnb da paret sto fram i media, skriver CNN.

Det var ikke før medieoppmerksomheten tok av at Airbnb beklaget overfor paret og tilbød seg å refundere beløpet. I en uttalelse til The Sun sier selskapet at de etterforsker saken.

- Håndteringen av denne saken falt under våre vanligvis høye standarder, og vi har kontaktet gjestene for å beklage og refundere beløpet. Vi har stengt av annonsen mens vi etterforsker saken, skriver de.

Selskapet har imidlertid ikke tilbudt seg å dekke andre kostnader forbundet med hendelsen.

- De er søppel. Ansiktsløs organisasjon, skriver Ian i en melding til CNN.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer