FORNØYD: - Vi skal øke omsetningen enda mer, sier Roger Adolfsen. Foto: Stian Thorsrud.
FORNØYD: - Vi skal øke omsetningen enda mer, sier Roger Adolfsen. Foto: Stian Thorsrud.Vis mer

Betalte 221 millioner for hotell til 1,2 milliarder

- Et godt kjøp, sier Roger Adolfsen.

(Finansavisen): - Driften har utviklet seg positivt. Vi skal øke omsetningen enda mer og vi jobber med kostnadssiden, sier Adolfsen.

Kvartetten overtok 1. juli i 2016 Norefjell-hotellet fra Danske Bank. Hotellet ble bygget midt på 2000-tallet. Det opprinnelige budsjettet ble ifølge Finansavisen overskredet med en halv milliard kroner, og Estatia-systemet - som sto som byggherre - skrev ned verdien fra 600 til 200 millioner før ferdigstillelse i 2009. I 2014 fikk banken nok av Estatias forsøk på lønnsom drift. Danske Bank overtok anlegget, og konverterte 530 millioner fra gjeld til egenkapital. Det ga selskapet en gjeld på 350 millioner.

Samtidig la de hotellet ut for salg, og fikk napp to år senere, da Blystad og Adolfsen sa seg villig til å overta anlegget for 221 millioner, hvorav overtagelse av 184 millioner av gjelden var del av finansieringen.

I regnskapet A&B Invest er hotellbygningen ifølge avisen bokført med en anskaffelseskost på 106 millioner kroner. De 90 utleieleilighetene har en verdi på 140 millioner, tomten er verdt drøyt 17 millioner, mens goodwillposten er på minus 42,3 millioner. Avskrivningen av denne ga en plusseffekt i 2017-resultat på 8,5 millioner.

- En negativ goodwillpost betyr at vi har gjort et godt kjøp, sier Adolfsen til avisen.

Omsetningen i det 100 prosent eide driftsselskapet Norefjell Ski og Spa steg ifølge avisen med seks millioner til 138,6 millioner i fjor og gikk med et driftsunderskudd på 1,8 millioner.

Andre økonominyheter:

Milliardærarvingens luksusbil-forhandler vokser kraftig
Aksjer er veldig ut, renter litt inn
Hyttekonge vil bygge flere tusen fritidsleiligheter