Betalte 230 000 for å «bli» ulv

- Tilfredsstiller et dypt og personlig behov, sier Toro Ueda (33) fra Tokyo.

IKKE AKKURAT EN ULV I FÅREKLÆR: Toro Ueda fra Tokyo trer inn i ei svær ulvedrakt når han vil senke skuldrene. Foto: Zeppet.
IKKE AKKURAT EN ULV I FÅREKLÆR: Toro Ueda fra Tokyo trer inn i ei svær ulvedrakt når han vil senke skuldrene. Foto: Zeppet. Vis mer
Publisert

På dagtid er han en hardtarbeidende ingeniør som sikrer Japans mange motorveier.

På kveldstid drikker han øl og kler seg ut som en gigantisk ulv.

33 år gamle Toro Ueda engasjerer folk verden over med hans noe spesielle hobby.

Den japanske ingeniøren trer nemlig inn i en særs naturtro ulvedrakt når han vil senke skuldrene.

Og prislappen? Den er svimlende.

Punget ut

Uedas ulvedrakt ble skreddersydd av Zeppet, et japansk selskap som lager kostymer til TV- og filmproduksjon, skriver avisa The Times.

Fire personer skal ha jobbet med drakta - som Ueda har punget ut 3 millioner yen for. Det tilsvarer ca. 230 000 norske kroner.

Zeppet skapte også overskrifter for den utrolige Collie-drakta de lagde for en annen japansk mann ved navn Toko i 2022.

Til tross for den svimlende summen Ueda har brukt på ulvekostymet sitt, er det ikke festivaler og større fester han bruker drakta si til.

Nei, dette skummelt naturtro ulveskinnet er til for noe langt mer personlig, skal vi tro ingeniøren, som sier han føler seg fritatt fra alt menneskelig og alle menneskelige relasjoner, når drakta går på:

- Det tilfredsstiller et dypt, personlig behov, sier han til Times.

Videre forteller 33-åringen at han glemmer tid og sted når han forsvinner inn i ulvedrakta. Det er hans måte å senke skuldrene på.

SLU LURING: Med sylskarpt blikk lusker Ueda rundt i parken - det «eneste» som kan skille han fra en ekte ulv, er gangen! Foto: Zeppet.
SLU LURING: Med sylskarpt blikk lusker Ueda rundt i parken - det «eneste» som kan skille han fra en ekte ulv, er gangen! Foto: Zeppet. Vis mer

Dyp research

I forkant av drakt-kjøpet gjorde Ueda dyp og god research.

Han ønsket seg en så realistisk ulvedrakt som mulig - med unntak av at han ville gå på to bein, og ikke fire.

Ifølge New York Post leste 33-åringen seg flittig opp ved hjelp av utallige ulve- og dyrebøker.

Han hadde i tillegg tre fysiske møter med kostyme-selskapet, og over 40 e-poster ble utvekslet hvor pelsens tekstur og mønster var tema.

- Veldig fornøyd

Selv om Ueda foretrekker å være hjemme i rolige lag og omgivelser når ulvedrakta tas på, hender det seg at han spaserer en tur ut i sin nærliggende park, også.

Da viser han stolt fram de spisse tennene, akkompagnert av den rødrosa tunga og det sylskarpe blikket drakta har å by på.

- Jeg er veldig fornøyd. Når jeg ser meg selv i speilet ser jeg en ulv, og det er veldig rørende, sier han til Times.

I Japan er det en særs velutviklet kultur for «cosplay» - det å kle seg ut som karakterer fra spill, manga, anime og mer. Cosplay-miljø pleier å møtes på større konferanser og mindre samlingspunkt, for å nyte hverandres selskap og utkledninger.

Ueda er imidlertid ikke en del av noe slikt miljø, og har heller ingen venner som er det, ifølge NY Post og Times.

33-åringens venner var noe overrasket over hans noe bisarre kles-hobby i starten, skriver Post. I dag er de derimot gladelig med på pilsing hjemme hos «ulven» Ueda - og støtter kompisen i livsstilen.

.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer