Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Betalte 60 000 for gutte-sex

EGERSUND (Dagbladet): Den 41 år gamle mannen betalte guttene 500 kroner i bytte mot onani og munnsex. Hver gang guttene trengte penger, tok gjenglederen kontakt med mannen og ba ham møte opp. Til sammen betalte han ut 60 000 kroner for seksuelle tjenester.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rettssaken i Dalane herredsrett i Egersund startet fredag som en ordinær rettssak med en utuktssiktet 41-åring fra Dalane på tiltalebenken.

Han erklærte seg skyldig i den alvorlige tiltalen på flere ganger utuktig omgang med tre mindreårige gutter og utuktig handling med en fjerde gutt i Egersund.

- Ble truet

Ungdomsgjengen skal ha utnyttet mannens seksuelle lyster mot betaling. En 19 år gammel gutt framsto som leder av guttegjengen.

19-åringen organiserte - ifølge tiltaltes forsvarer og flere av de fornærmede - kontakten mellom 41-åringen og ungdomsgjengen.

For hvert møte fikk guttene 500 kroner i betaling mot onani og munnsex. 19-åringen ble belønnet med 1000 kroner for å ha formidlet kontakt. Ifølge forsvarer Asbjørn Stokkeland fungerte 41-åringen som en mobil minibank for ungdomsgjengen. Totalt brukte han i løpet av fjoråret nærmere 60 000 kroner på sextjenester fra gjengen.

Tiltalte hevdet i Dalane herredsrett at det i starten var han som tok initiativet til guttesex, men at dette forandret seg raskt:

Ifølge tiltalte ble ungdomsgjengen en sann plage. Han fikk opptil ti telefoner om dagen. Møtte han ikke opp, ble han truet med juling eller anmeldelse.

Aktor Linda Myrdal la vekt på de straffbare forholdene som 41-åringen erkjente straffeskyld for, mens forsvarer Stokkeland spurte retten om hvem som egentlig var den skyldige i saken.

Tiltalt i annen sak

Den 19 år gamle lederen - som også er tiltalt i den rystende mishandlingssaken i Egersund - var stevnet som vitne, men nektet å forklare seg for retten.

En kvinne, også siktet i mishandlingssaken, forklarte seg derimot. Hun fortalte retten at hun kjente godt til ungdomsgjengen og at de hadde inngått en skriftlig kontrakt med tiltalte.

I kontrakten sto det at alle skulle holde kjeft og at 41-åringen skulle betale for sextjenestene i henhold til en egen tariff.

På direkte spørsmål fra dommer Øystein Paulsen svarte tiltalte bekreftende på at en slik kontrakt eksisterte.

Forsvarer Stokkeland trakk klare paralleller mellom denne saken og mishandlingssaken som også pågår i Egersund. To ressurssvake personer er grovt utnyttet av ungdomsgjenger, hevdet han.

UTNYTTET: Forsvarer Asbjørn Stokkeland hevder guttegjengen kynisk utnyttet mannen når de trengte penger.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!