Betalte 600.000 for pasientlista

SANDVIKA: Lege Kim Dysthes betalte 600.000 kroner for pasientlista ved Humana medisinske legesenter. - Prisen er høy, men slik er det blitt i pressområder, sier Dysthe.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- I sentrale strøk er det nå stadig mer rift om legepraksisene. Det blir dyrere og dyrere. Det går en grense for hvor mye man kan låne for å starte i praksis, fordi det går utover familieøkonomien, sier Dysthe.

Låne privat

Selv måtte han låne alle pengene privat for å betale inngangsbilletten til praksisen. For 600000 kroner fikk han ei liste med 1000 pasienter ved legesenteret i Sandvika i Bærum, om lag 12 minutter med bil fra Oslo.

Han fikk også tilgang på utstyr ved legesenteret.

- Vært heldig

- Pengene har jeg i hovedsak betalt for pasientlista. Jeg betaler også 45 prosent av en måneds omsetning til legesenteret. Per i dag er månedsomsetningen ca. 100000 kroner. Men det er et ikke-representativt beløp, fordi jeg er i oppbyggingsfasen, sier Dysthe.

Legen mener han har vært heldig. Han slapp å konkurrere i pris. Og pengene han betalte gikk til legesenteret, ikke til legen som hadde lista før ham.

Dessuten var pasientene han fikk på lista, relativt friske, slik at han hadde god mulighet til å skaffe seg flere, og dermed tjene mer.

Dyr inngangsbillett: - Å måtte låne så mye penger for å starte i praksis, har gjort at vi som familie har slitt med å kunne skaffe oss bolig. Det ser langt lysere ut når jeg får bygd opp praksisen skikkelig, sier lege Kim Dysthe.