Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Betalte 7000 dollar for ståplass i lasterommet på en trailer

- Det var helt forferdelig, forteller Mario (23).

TRANGT: Statlig meksikansk politi oppdaget 513 innvandrere inne i to semitrailere ved hjelp av røntgenutstyr ved en kontrollpost i utkanten av byen Tuxtla Gutiérrez. Flyktningene fortalte at de hadde betalt 7000 dollar til menneskesmuglerne for reisen som skulle ende i USA. Foto: Government of Chiapas / EPA / Scanpix
TRANGT: Statlig meksikansk politi oppdaget 513 innvandrere inne i to semitrailere ved hjelp av røntgenutstyr ved en kontrollpost i utkanten av byen Tuxtla Gutiérrez. Flyktningene fortalte at de hadde betalt 7000 dollar til menneskesmuglerne for reisen som skulle ende i USA. Foto: Government of Chiapas / EPA / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Meksikansk politi fant tirsdag 513 flyktninger klemt sammen inne i to semitrailere.

Flyktningene var stuet sammen under umenneskelige forhold da lastebilene ble stanset i delstaten Chiapas, ikke langt fra grensa til Guatemala, melder nyhetsbyrået AP.

Menneskene skal ha måttet stå oppreist inne i lasterommet for å få plass til alle.

Ifølge lokale myndigheter var de to trailerne farlig overfylt, og var på vei mot USA. Det ville isåfall blitt en tur på mer enn 1000 kilometer.

Dehydrert Da politiet stoppet lastebilene skal flere av flyktningene ha vært dehydrert.

- Det var forferdelig. Det var utrolig varmt, sier Mario (23), til New York Times.

Flyktningen fra Honduras, ville bare identifisere seg med fornavn, fordi han var redd for egen sikkerhet.

Ifølge flere flyktninger avisen har snakket med, var de to lastebilene på vei til den meksikanske byen Puebla.

Der skulle de flyttes over i to nye lastebiler, før reisen skulle fortsette over grensa til USA.

Papirløse Den nasjonale menneskerettskommisjonen i Mexico sier tusenvis av papirløse flyktninger hvert år blir kidnappet av narkotikagjenger i landet.

Ingen av flyktningene New York Times snakket med ville uttale seg om en narkotikagjeng stod bak den proppfulle menneskelasten.

FARLIG: Noen av migrantene skal ha vært dehydrert etter flere timers reise fra den guatemalske grensen. Ifølge meksikanske migrasjonsmyndigheter er dette en av de største og mest alvorlige avsløringene de har gjort av menneskesmugling i landet. Foto: EPA / Scanpix
FARLIG: Noen av migrantene skal ha vært dehydrert etter flere timers reise fra den guatemalske grensen. Ifølge meksikanske migrasjonsmyndigheter er dette en av de største og mest alvorlige avsløringene de har gjort av menneskesmugling i landet. Foto: EPA / Scanpix Vis mer

Statlig meksikansk politi oppdaget flyktningene i går, ved hjelp av røntgenutstyr ved en kontrollpost i utkanten av byen Tuxtla Gutiérrez.

7000 dollar Flere av flyktningene fortalte avisen at smuglerne hadde krevd 7000 dollar fra hver av dem, for å få være med i de overfylte trailerne.

Fra der menneskesmuglingen ble oppdaget, til det nærmeste stedet på den mexikansk-amerikanske grensen er det mer enn 1200 kilometer.

Ifølge statsadvokaten i Chiapas ble fire menn arrestert etter den hårreisende mennesketransporten.

Meksikanske myndigheter hevder at de har reddet livet til flyktningene.

Inne i de to lastebilene fant statlig meksikansk politi 410 innvandrere fra Guatemala, 47 fra El Salvador, 32 fra Ekuador, 12 fra India, seks fra Nepal, tre fra Kina, en fra Japan, en fra Den dominikanske republikk og en fra Honduras.

REDDET: Flyktningene som ble funnet i to trailere på vei til USA voktes av en politimann i Tuxtla Gutierrez. Myndighetene i Chiapas sier de har reddet livet til flyktningene. Foto: Alejandro Estrada / AP Scanpix
REDDET: Flyktningene som ble funnet i to trailere på vei til USA voktes av en politimann i Tuxtla Gutierrez. Myndighetene i Chiapas sier de har reddet livet til flyktningene. Foto: Alejandro Estrada / AP Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media