USAs president Donald Trump:

Betalte bare 7100 kroner i skatt

Som presidentkandidat og seinere som president har Donald Trump nektet å utlevere selvangivelsen sin. Nå har New York Times fått tak i dokumentene som viser hva Trump har - og ikke har - betalt i skatt.

SEKS PUNKTER: The New York Times teppebombet nettopp den amerikanske valgkampen med seks punkter som setter nåværende president, og presidentkandidat, Donald Trump i et særdeles dårlig lys. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

USAs president Donald Trump betalte bare 750 amerikanske dollar i skatt i 2016, året han ble valgt til president. Året etter, det første året han var president, betalte han også bare 750 amerikanske dollar i skatt.

750 amerikanske dollar tilsvarer om lag 7100 kroner, omregnet til dagens kurs.

Det melder New York Times, som søndag kveld publiserte informasjon fra Trumps selvangivelser de siste 20 åra, selvangivelser han selv, både som presidentkandidat og seinere som president, har nektet å utlevere til offentligheten.

Null skattyter i ti år

Dokumentene New York Times har fått tak i, viser også at Trump ikke har betalt inntektsskatt i ti av de siste 15 åra.

Det skyldes store økonomiske tap.

Avisa skriver at Trump også har stor gjeld hengende over seg, som han har personlig garantert for, som om ikke lenge er nødt til å betales.

I tillegg kjemper Trump mot skattevesenet i USA over 72,9 millioner dollar Trump har holdt tilbake i skatt. Skattevesenet mener han ikke hadde rett til å holde tilbake skatten, og skulle Trump tape den kampen, vil han plutselig skylde over 100 millioner dollar, ifølge New York Times.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer