- Betalte familien 8000 kroner for død jente (10)

Drept av strømførende ledning på byggeplass hos Telenor-eide Grameenphones i Bangladesh.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det Telenor-eide selskapet Grameenphones skal ha betalt familien til en 10 år gammel jente som døde på deres byggeplass 8.000 kroner for ikke å gå til rettssak.

Den 10 år gammel jenta i Bangladesh jobbet ikke hos Grameenphones, men var tilfeldigvis på arbeidsplassen da hun kom borti en strømførende ledning og omkom i oktober i fjor. I etterkant skal selskapet, hvor Telenor eier 62 prosent av aksjene, ha betalt familien 8.000 kroner for å unngå rettssak.

- En mann kom på vegne av Grameenphone og hadde med 110.000 taka (cirka 8.000 norske kroner) til familien. Han rådet familien på det sterkeste til og ikke gå til sak, sier den avdøde jentas bror til VG.

Broren mener selskapet fikk noen til å oppsøke dem for at bygningsarbeidet skulle komme i gang igjen.

Familien hevder ulykken skjedde fordi en strømførende kabel var i kontakt med bølgeblikkplatene som var satt opp for å avgrense området. Jenta kom borti dette gjerdet.

Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas hevdet på en pressekonferanse at kabelen lå utenfor gjerdet.

Telenor avviser at Grameenphones har betalt familien erstatning.

- Hva eventuelle entreprenører som bygger det nye kontoret har gjort kan vi ikke kommentere, sier informasjonssjef Ingrid Shiefloe i Telenor til VG.

PRESSET: Pressekonferanse hos Telenor på Fornebu denne måneden, om barnearbeid og arbeidsforhold hos Telenors underleverandører i Bangladesh og Veritas-rapporten som har blitt utarbeidet om forholdene. Telenorsjef Jon Fredrik Baksaas. Foto: JACQUES HVISTENDAHL
PRESSET: Pressekonferanse hos Telenor på Fornebu denne måneden, om barnearbeid og arbeidsforhold hos Telenors underleverandører i Bangladesh og Veritas-rapporten som har blitt utarbeidet om forholdene. Telenorsjef Jon Fredrik Baksaas. Foto: JACQUES HVISTENDAHL Vis mer

Hun viser til at saken er under etterforskning, og vil ikke kommentere den ytterligere. (©NTB)