SIKTET: Den tidligere presidenten i Representantenes hus, republikaneren Dennis Hastert, betalte for at en mann han hadde misbrukt seksuelt, skulle tie om forholdet. Foto: Jimi Allen/Chicago Tribune/TNS
SIKTET: Den tidligere presidenten i Representantenes hus, republikaneren Dennis Hastert, betalte for at en mann han hadde misbrukt seksuelt, skulle tie om forholdet. Foto: Jimi Allen/Chicago Tribune/TNSVis mer

Betalte for å skjule seksuelt misbruk av mann

Republikaneren Dennis Hastert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tidligere presidenten i Representantenes hus, republikaneren Dennis Hastert, betalte for at en mann han hadde misbrukt seksuelt, skulle tie om forholdet.

Hastert ble torsdag siktet for økonomisk kriminalitet og for å ha løyet til FBI om hvordan han planla uttak av store pengesummer på en slik måte at han kunne omgå bestemmelsen om at alle uttak over 10.000 skal oppgis til skattemyndighetene.

Det var torsdag ikke kjent hvorfor han betalte mannen penger, men fredag skrev Los Angeles Times at Hastert misbrukte mannen seksuelt da han var brytetrener og lærer i Yorkville i Illinois før han ble valgt inn i Kongressen for flere tiår siden.

Hastert skal i 2010 ha blitt enig med mannen om å betale ham 3,5 millioner dollar for at han ikke skulle si noe om det som hadde skjedd. Fram til 2014 hadde han betalt 1,7 millioner dollar.

Hastert hadde vært president i Representantenes hus i åtte år da han gikk av etter at Demokratene vant valget i 2007. Før han ble valgt inn i Kongressen, var han lærer ved den videregående skolen i Yorkville i 16 år og medlem av delstatsforsamlingen i tre perioder.

Skolekretsen der han jobbet, sier til Los Angeles Times at de ikke har kjennskap til Hasterts angivelige mishandling av mannen, og at han aldri har meldt fra om noen slik mishandling. De ble først kjent med forholdet da siktelsen ble tatt ut.

Siden han forlot Kongressen, har Hastert som nå er 73 år gammel, vært ansatt i et lobbyfirma i Washington.

(NTB)