Betalte gjeld etter drapene

Den drapssiktede fetteren (23) hadde gjeld til en kvinne i den kinesiske kirken i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Deler av beløpet ble tilbakebetalt etter drapene på Ningyan Yu (23) og Yuhang Wu (22). Politiet etterforsker et mulig økonomisk motiv for ugjerningen, og har festet seg ved at deler av gjelden ble nedbetalt like etter dobbeltdrapet. Dagbladet får opplyst at den siktede fetteren hadde lånt 5000-6000 kr. av en kvinne i den kinesiske kirken i Oslo.

Politiets hovedteori skal fortsatt være at drapene ble begått i sjalusi. Det er imidlertid kjent at de to drapsofrene planla å sende penger til familiene i Kina, og at de kan ha oppbevart større kontantbeløp på hybelen i Oslo. Fetteren skal også ha lånt rundt 1000 kroner av den drepte kvinnen.

- Den ene teorien utelukker ikke nødvendigvis den andre, ifølge Dagbladets kilder.

23-åringen samtykket i går til fire nye uker i varetekt.

Politiadvokat Svein Holden vil ikke kommentere Dagbladets opplysninger om fetterens lån.

- Vi har veldig god oversikt over hans privatøkonomi, og han har også forklart seg om sin økonomiske situasjon, sier Holden.

Like før påske ble 23-åringen konfrontert med et nytt bevis: en tekstmelding sendt fra den avdøde kvinnens mobil til fetteren - etter dobbeltdrapet.

Meldingen ble sendt og mottatt på to basestasjoner i Oslo som ligger tett ved hverandre. Politiet tror fetteren kan ha stjålet mobilen hennes, og selv sendt meldingen fra hennes telefon til seg selv. Kvinnens mobil ble funnet et par uker etter drapet like ved åstedet.

- At han godtar fengsling, betyr ikke at han erkjenner noen form for straffskyld. Jeg kan bekrefte at politiet har sjekket min klients økonomi. Ut fra mitt kjennskap til saken, kan jeg vanskelig forstå at økonomien kan være et drapsmotiv, sier fetterens forsvarer, advokat Tor Kjærvik.

<B>Studentdrapene</B><P>Ningyan Yu (23) og Yuhang Wu (22) ble funnet drept på hybelen sin 20. februar. <P>Fetteren (23) til Yuhang Wu er siktet for drapet. <P>I går samtykket 23-åringen til fire nye uker i varetekt.