Betalte gjeld etter drapene

Den drapssiktede fetteren (23) hadde gjeld til en kvinne i den kinesiske kirken i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Deler av beløpet ble tilbakebetalt etter drapene på Ningyan Yu (23) og Yuhang Wu (22). Politiet etterforsker et mulig økonomisk motiv for ugjerningen, og har festet seg ved at deler av gjelden ble nedbetalt like etter dobbeltdrapet. Dagbladet får opplyst at den siktede fetteren hadde lånt 5000-6000 kr. av en kvinne i den kinesiske kirken i Oslo.

Politiets hovedteori skal fortsatt være at drapene ble begått i sjalusi. Det er imidlertid kjent at de to drapsofrene planla å sende penger til familiene i Kina, og at de kan ha oppbevart større kontantbeløp på hybelen i Oslo. Fetteren skal også ha lånt rundt 1000 kroner av den drepte kvinnen.

- Den ene teorien utelukker ikke nødvendigvis den andre, ifølge Dagbladets kilder.

23-åringen samtykket i går til fire nye uker i varetekt.

Politiadvokat Svein Holden vil ikke kommentere Dagbladets opplysninger om fetterens lån.

- Vi har veldig god oversikt over hans privatøkonomi, og han har også forklart seg om sin økonomiske situasjon, sier Holden.

Like før påske ble 23-åringen konfrontert med et nytt bevis: en tekstmelding sendt fra den avdøde kvinnens mobil til fetteren - etter dobbeltdrapet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer