Beinforlengelse:

Betalte kjempesum for lengre bein

Rich Rotella (38) drømte om de store hovedrollene, men fikk høre at han var for lav. Da bestemte han seg for å ta et ekstremt skritt.

BEINFORLENGELSE: I jakten på noen ekstra centimeter, la Rich Rotella seg på operasjonsbordet. Foto: SWNS/NTB
BEINFORLENGELSE: I jakten på noen ekstra centimeter, la Rich Rotella seg på operasjonsbordet. Foto: SWNS/NTB Vis mer
Publisert

Etter å ha sendt mail til over 50 castingansvarlige hvor han ba om deres ærlige mening om hvorfor det aldri ble ham som fikk jobben, kom svaret Rich Rotella fryktet. Flere tilsto nemlig at de forventet at en hovedrolleinnehaver må være minst 172 centimeter eller høyere.

Med sine 167 centimeter, kom 38-åringen til kort.

- Jeg er bare så lei av at folk sier til meg at jeg ikke kan spille hovedrollen fordi jeg er for lav, sa han i et intervjue med People.

Løsningen ble en smertefull beinforlengelsesprosedyre som han håpet skulle gjøre ham minst sju centimeter høyere.

Knusende avslag

Rotella var lei av å alltid være den laveste fyren på klasse- og gruppebilder gjennom oppveksten. Da han flyttet til Los Angeles for å forfølge skuespillerdrømmen, opplevde han gang på gang at høyden hans satte kjepper i hjulene.

LAVE STORHETER: Flere skuespillere har gjort suksess til tross for lav høyde - som Dustin Hoffman (1.67 meter) og Tom Cruise (1.70 meter). Her er duoen fotografert sammen i 1997. Foto: NTB
LAVE STORHETER: Flere skuespillere har gjort suksess til tross for lav høyde - som Dustin Hoffman (1.67 meter) og Tom Cruise (1.70 meter). Her er duoen fotografert sammen i 1997. Foto: NTB Vis mer

- Jeg husker jeg en gang var inne til audition for en stor rolle i pilotepisoden til en ny serie. Til syvende og sist sto det mellom meg og en annen skuespiller, forteller han i et intervju med The Mirror.

- De fortalte meg at jeg hadde det beste skuespillertalentet, men at de ga rollen til den andre mannen fordi den kvinnelige hovedrollen var 172 centimeter høy. Jeg gikk derfra med tårer i øynene.

Rådyr forvandling

Da Hollywood «stengte ned» i oktober 2020 som følge av covid-19-pandemien, benyttet Rotella muligheten til å ta en nærmere kikk på en behandlingsform kalt beinforlengelse.

Underveis kom han over YouTube-kanalen Cyborg4life, drevet av Victor Egonu som selv hadde gjennomgått beinforlengende operasjon.

Sammen ble de enige om å lage en dokumentar om temaet - med Rochella i hovedrollen som pasient.

SAMARBEID: I Instragram-bildet under ser vi nevnte Egonu sammen med Rich Rotella.

Det ble avtalt tidspunkt for operasjonen, som skulle filmes i sin helhet i forbindelse med dokumentaren.

Prislappen for kirurgi og påfølgende behandling kom på litt over én million norske kroner.

- Noen mennesker tar brasilianske rumpeløft. Jeg ville bare bli høyere, sier Rotella til The Mirror.

Knekker beina

Ifølge Oslo universitetssykehus går prosedyren som Rochella gjennomgikk ut på at pasientens bein forlenges ved hjelp av en nagle som settes på innsida av beinet.

Først knekkes lår- eller leggbeinet. Deretter settes det inn en margnagle på innsida i margkanalen med to skruer over og under bruddet.

PENIS-SPRØYTE: Her viser Morten Marius Skau, som er lam fra brystet og ned, fram sprøytene han bruker for å få ereksjon. Video: Insider / Discovery Vis mer

Forlengelsen skjer gradvis med inntil en millimeter daglig over flere strekkesekvenser hver dag til vi har nådd ønsket forlengelse, oppgir Ortopedisk avdeling Rikshospitalet.

Kroppen responderer på bruddet med å lage nytt beinvev for å tette bruddspalten. Ifølge Rikshospitalet er det beinets tilheling, samt bløtdeler som muskler, sener og nerver, som begrenser hvor mye man kan forlenge.

80 dagers helvete

19. april 2022 var den store dagen kommet for Rick Rotella.

- Smertene jeg kjente da jeg våknet etter operasjonen, var noe av det verste jeg noen gang har opplevd - selv med morfin og valium, forteller han til People.

Selv beskriver han det som «80 dagers helvete» mens han satt fast i en rullestol uten å kunne gjøre noe annet enn å sitte hjemme i de neste tre månedene.

VIDEO: I et intervju med CBS12 News, forteller Rotella om operasjonen han har gjennomgått.

Da han endelig kunne komme seg på beina, skjedde det i et svømmebasseng. Deretter brukte han rullator og krykker.

I skrivende stund er han i stand til å gå uten hjelp, men det gjenstår fremdeles litt trening og fysioterapi for å bygge opp styrken i beina.

- En annen planet

I et nylig intervju med The Mirror, beskriver Rotella det å ha økt høyden sin fra 167 til 172 centimeter, som «å være på en annen planet».

- Nå ser folk annerledes på meg. Jeg vet hvordan det er å være den lave fyren, og nå vet jeg hvordan det er å være høyere, sier han fornøyd.

AVHENGIG: Amber May har tatt åtte plastiske operasjoner og har et mål om å oppnå verdens største pupper. Bilder og video: Ambermaayy på Tiktok og Ambermayy_2 på Instagram. Reporter: Celina Morken Vis mer

Skuespilleren, som er singel, anser de ekstra centimeterne for en investering i egen framtid, både når det gjelder karriere og på privaten. Ifølge ham selv skal nemlig datingprosenten ha skutt opp siden han «la på seg» fem centimeter.

- Det er noe av det vanskeligste jeg noen gang har gjort, fysisk og mentalt. Men det var verdt det, sier Rotella som håper karrieren skal få bein å gå på.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer