Betalte leiemordere for å drepe spebarn

Kvinne dømt i Sør-Afrika.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En kvinne ble mandag dømt for å ha betalt en gruppe leiemordere for å ta livet av kjærestens seks måneder gamle baby, skriver CNN.

Dina Rodrigues ble funnet skyldig i å ha organisert drapet på den seks måneder gamle barnet som hennes daværende kjæreste hadde fra et tidligere forhold.

Det er første gang leiemordere har blitt brukt for å ta livet av et spebarn i Sør-Afrika, og saken har vakt sterke reaksjoner i Sør-Afrika.

- Vi er glad for dommen, sa barnets bestefar Vernon Norton til South African Press Association. I sympti med barnet var familen var kledd i rosa da dommen ble lest opp i den fullpakkede rettsalen i Cape Town.

I tillegg til Rodrigues er fire menn dømt for drap og ran.

De fire ble leid inn av Rodrigues, og skulle få ca. 10 000 kroner for drapet. De ga seg ut for å komme fra et budfirma for å komme seg inn i hjemmet til den drepte babyens besteforeldre.

Spebarnet ble stukket i nakken, og ifølge påtalemyndigheten forsøkte de fire å få drapet til å se ut som et brutalt ran.

Rodrigues forsvarer argumenterte for at det hele hadde vært et kidnappingsforsøk som gikk galt. Dommeren avviste imidlertid denne forklaringen, blant annet fordi barnets far forklarte at han var blitt oppringt av Rodrigues som sa at hun hadde blitt kvitt babyen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer