- Betalte løsepenger for FN-gisler i Syria

FN fikk Qatar til å betale drøyt 160 millioner kroner i løsepenger til Nusrafronten i Syria, for å få dem til å løslate 43 FN-soldater som ble holdt som gisler, melder israelske Channel 2.

VED GRENSA: Israelske soldater på Golanhøydene skal ha vært vitne til at Nusrafronten fikk løsepenger for de 45 FN-soldatene de holdt fanget tidligere i høst. Foto: REUTERS/Baz Ratner
VED GRENSA: Israelske soldater på Golanhøydene skal ha vært vitne til at Nusrafronten fikk løsepenger for de 45 FN-soldatene de holdt fanget tidligere i høst. Foto: REUTERS/Baz Ratner Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den israelske TV-kanalen har vist et opptak av det som hevdes å ha vært overleveringen av løsepenger som skal ha funnet sted på Golanhøydene 11. september.

Opptaket viser ifølge Channel 2 hvordan en representant fra FN krysset grensa fra den israelskokkuperte til den syriske delen av Golanhøydene, skriver Haaretz.

Der møtte han en gruppe opprørere fra Nusrafronten, som kom kjørende i en kortesje av hvite biler.

Sjekket PC Vaktsomme israelske soldater fulgte det hele fra den andre siden av grensa og så angivelig hvordan den ene av opprørerne tok fram en bærbar PC. Det var trolig også de israelske soldatene som filmet den påståtte pengeoverleveringen.

Ifølge Channel 2 brukte opprøreren PC-en til å sjekke om løsepengene var overført. Først etter to timer var de fornøyde og kjørte deretter raskt bort fra stedet. FN-utsendingen krysset tilbake til den israelskokkuperte siden.

Noen timer senere samme dag ble FN-soldatene løslatt etter to ukers fangenskap hos opprørene.

Benekter En talsmann for FN benektet senere overfor nyhetsbyrået Reuters at det var betalt løsepenger for de 43 soldatene i UNDOF-styrken. Påstanden er heller ikke bekreftet fra annet hold.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer