Betalte på huslånet med «Finn Madeleine»-penger

McCann-familiens talsmann bekrefter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Kate og Gerry McCann er igjen i høstlig britisk tabloidvær.

Nå viser det seg at paret har betalt minst to avdrag på huslånet sitt med penger fra fondet som er øremerket letingen etter vesle Madeleine, melder Sky News.

- Bruker ikke av fondet lenger

Paret skal imidlertid ha sluttet å bruke av fondet til personlige økonomiske transaksjoner etter at portugisisk politi ga dem status som mistenkte i saken.

- Fondet har alltid hatt mulighet til å bistå familien økonomisk hvis nødvendig, og de har bare brukt det til å betale for to avdrag på huslånet tidligere i år, sier talsmann for familien, Clarence Mitchell.

Mitchell forteller videre at McCann-familien og fondsforvalterne i fellesskap ble enige om at «Finn Madeleine Fondet» ikke lenger skulle brukes på denne måten, etter at ekteparet ble gjort til mistenkte i sin egen datters forsvinningssak.

- De hadde overhodet ingen problemer med å akseptere at deres endrede status i saken innebærer at de ikke lenger har krav på slik assistanse, framholder Clarence Mitchell.

«Private, økonomiske støttespillere»

I HARDT VÆR: Ekteparet Kate og Gerry McCann har brukt av «Finn Madeleine»-pengene til å betale eget huslån. Foto: SCANPIX/AFP
I HARDT VÆR: Ekteparet Kate og Gerry McCann har brukt av «Finn Madeleine»-pengene til å betale eget huslån. Foto: SCANPIX/AFP Vis mer

Til nå har fondet mottatt mer en én million pund, eller drøyt 13 millioner kroner, i donasjoner fra folk som ønsker å bidra til at lille Maddie blir funnet.

McCann-familiens bruk av pengedonasjoner har også tidligere vakt oppsikt, etter at det er gjort kjent at rundt en tredjedel av donasjonene er blitt brukt til livsopphold for familien og betaling av assistenter.

Dette har ført til at McCann-ekteparet har forsikret om at fondsmidlene ikke skal brukes til å betale advokatutgifter eller andre regninger knyttet til rettsforfølgelse.

Talsmann Clarence Mitchell sier han ikke blir betalt av «Finn Madeleine Fondet», men av McCann-familiens «private, økonomiske støttespillere».

Det er lite trolig at Kate McCann vil gå tilbake til deltidsjobben som almennlege, men ektemannen Gerry vil gjenoppta sin legegjerning for å lette familiens økonomiske situasjon.

Betalte på huslånet med «Finn Madeleine»-penger