Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Betalte reiser

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Siv Jensen nektet først for at hun, i likhet med Carl I. Hagen, hadde fått betaling for å stille opp for Se og Hør. Så presiserer hun, etter å ha blitt konfrontert med det, at hun er blitt påspandert en tur av bladet, som så lagde en reiselivsreportasje basert på reisen. Vi skal ikke beskylde Jensen for å ha fart med usannheter. Det er, ihvertfall språklig, en forskjell på å ta i mot betaling og å la et blad betale en reise bladet selv tar initiativet til. Men realiteten er så beslektet at det hele virker uryddig og kan skape inntrykk av et avhengighetsforhold.

• Som framstående politiker nyter man nødvendigvis oppmerksomhet som kvalifiserer til kjendisstatus. At kjendisstatusen også representerer en verdi, en kapital, som kan utnyttes økonomisk, er hevet over tvil. Men politikerne har ikke fått denne kapitalen av velgerne for å fremme sine egne økonomiske interesser. Gjør de det, vil de fort tape den tilliten de har fått.

LEDER