Betalte strømmen for en annen i ti år

Banktabbe til 200.000 kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert


(Dagbladet.no): For knapt to uker siden oppdaget sunnfjordingen at han i ti år har betalt regninga til en annen strømkunde i Sunnfjord Energi, i tillegg til at han har betalt sin egen strømregning, skriver Firda.no.

Iberegnet renter kommer pengesummen opp i nesten 200.000 kroner. Regninga ble betalt gjennom autogiro. Ifølge Sparebanken Sogn og Fjordane skyldes det hele menneskelig svikt.

- Det ble gjort en feil for ti år siden ved at det ble lagt inn feil kidnummer på regninga, sier salgsleder Thor Grane til Firda.no.

Den dobbeltbetalende strømkunden vil få pengene tilbake, men det er foreløpig uklart hvem som må stå for erstatningen.

- I denne saken har kunden fått en vare og da er det rett og rimelig at han betaler regninga. Når du selv leser av strømmåleren din, så hadde jeg merket raskt om jeg ikke hadde betalt strømregninga. Ingen skal tjene eller tape på en feil, sier Grane til lokalavisa.

Strømkunden som ikke har fått regning på ti år ønsker ikke å betale regninga. Han har vært i kontakt med både advokat og Bankklagenemnda.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer