Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Betancourts mann leter i jungelen

Etter spor av sin hustru.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ektemannen til den bortførte politikeren Ingrid Betancourt kom onsdag til jungelen i Colombia for å lete etter spor av sin hustru.

- Jeg vil snakke med folk i landsbyene for å se om hun lever eller ikke, og hvordan helsetilstanden hennes er, sa Juan Carlos Lecompte da han ankom provinshovedstaden San José del Guaviare.

Han sa han ville kjøre til en rekke landsbyer i jungelen for å lete etter spor, men at han ikke har hatt noen kontakt med FARC-geriljaen som har holdt henne som gissel i seks år.

Det har vært ubekreftede meldinger om at hun er blitt observert i området. Hun skal blant annet ha blitt fraktet til et helsesenter for å få behandling for sykdommer hun lider av.

Løslatte gisler som hadde kontakt med henne, sier hun har hepatitt B og lider av depresjon.

Håpet om en snarlig løslatelse falt i grus da geriljaen avviste kontakt med et fransk legeteam som ble sendt av president Nicolas Sarkozy for å gi henne behandling. Onsdag returnerte flyet med legeteamet til Frankrike.

FARC gjentok tirsdag at Betancourt bare blir løslatt som ledd i en fangeutveksling med fanger i Colombia og USA. (NTB)

BLE BORTFØRT: Ingrid Betancourt, som har både fransk og colombiansk statsborgerskap, ble bortført i mars 2002 mens hun drev valgkamp i et område som sto under geriljaens kontroll.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media