- Betenkelig å forby sex mellom to voksne samtykkende mennesker

Høyre og Frp vil fjerne sexkjøpsloven.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Både Høyre, Frp og Venstre ønsker å fjerne sexkjøpsloven.

Dermed kan den fire år gamle loven forsvinne dersom de borgerlige danner regjering etter valget.

- Dette handler om menneskets grunnleggende rett til selvstyre over egen kropp. Dersom enkeltmennesket ønsker å selge en tjeneste som de kan utføre, hvorfor skal da staten velge å nekte det. Det handler om et grunnleggende syn på om staten skal eie din kropp og din vilje, eller om det er du selv, sier stortingsrepresentant Mette Hanekamhaug (Frp).

- Mer undertrykking Sammen med stortingskandidat for Høyre, Heidi Nordby Lunde, og stortingsrepresentantene Jan Bøhler (Ap) og Dagrun Eriksen (KrF) gjestet hun Dagbladets valgbod i dag.

Bøhler var en av dem som var med på å kjempe fram loven, og advarer sterkt mot å fjerne den. Han mener loven handler om å bygge holdninger i samfunnet om at man ikke kan kjøpe sex, og viser til at innemarkedet ifølge politiet er redusert med minst 50 prosent etter at loven ble innført.

- Da loven ble vedtatt var det en strøm av utenlandske prostituerte fra blant annet Nigeria, hvor det åpenbart lå menneskehandel og utnytting bak. Vi mener det vil bli mer undertrykking av kvinner hvis man går til det oppsiktsvekkende skrittet å oppheve sexkjøpsloven, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer