Betew varetektsfengsles i fire uker

Alle de ni pågrepne i narkosaken er varetektsfengslet.

FENGSLET: Metkel Betew. 
Foto: Åge Pedersen/Dagbladet
FENGSLET: Metkel Betew. Foto: Åge Pedersen/DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Metkel Betew er varetektsfengslet i fire uker, de to første i isolasjon. Han er siktet i en omfattende narkosak.

Alle de ni personene som ble framstilt for varetektfengsling i Oslo tingrett er blitt varektektfengslet i fire uker. I to av kjennelse hvor det er gitt adgang til offentlig gjengivelse fremgår det at retten mener det er fare for bevisforspillelse dersom de siktede ikke varetektsfengsles. De to ble gitt brev- og besøksforbud, samt medieforbud under full isolasjon.

- Jeg må si at vi er fornøyde med at tingretten har vært enige med vår vurdering av skjellig grunn til mistanke og at fengslingsvilkårene er oppfylt. Vi vil nå jobbe hardt med å etterforske saken videre, sier Presthus til Dagbladet.

Flere avhør Hun sier nå at fokuset til politiet nå skal avhøre de siktede.

- Det er også en rekke andre personer som vi planlegger å ta avhør av. I tillegg har vi en stor mengde informasjon som vi trenger å bearbeide, sier politiadvokaten.

Sammensatt gjeng Hun beskriver de seks personene som nå er siktet og de resterende tre personene som et sammensatt kriminelt miljø.

- Noen er godt kjent fra tidligere, men det er også personer som ikke er det. Vi mistenker at de driver med ulike former for kriminalitet, sier Presthus.

- Men i hvilken sammenheng? Kan man se på dem som en gjeng?

- Det vil være et tema videre i etterforskningen om dette er organisert kriminalitet, sier Presthus.

- Ikke tilfeldig I juli pågrep politiet Bandidos-profilen Lars Harnes utenfor Imran Sabers («Onkel Skrue») sitt hus. Presthus sier at det ikke var tilfeldig at han ble pågrepet der. Politiet mener at Harnes planlag å drepe Saber.

- Hvordan fikk dere nyss i denne saken? Har noe gått galt i virksomheten som de siktede har drevet?

- Det kan jeg ikke svare på. Vi fant ut av dette en lengre etterforskningen, og det var etterforskningen som førte til at han (Lars Harnes) ble pågrepet uten for Sabers hjem, sier Presthus, som ikke vil svare eksakt på hvor lenge politiet har drevet med etterforskningen.

- Vi har holdt på i en lengre periode, sier Presthus.

Saken oppdateres.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram