Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Betew vinket til tilskuerne

Vinket med håndjern fra vinduet i Nedre Dalgate.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER:(Dagbladet.no): I dag var det klart for ny befaring i NOKAS-saken. Før lunsj var retten samlet rundt det gamle NOKAS og Domkirkeplassen. Kjell Alrich Schumann viste hvor han sto da han skjøt Schumann.

Da resten av retten forlot stedet hvor kommandobilen sto, ble han stående igjen ved kommandobilen sammen med sine advokater.

Sønnen til Klungland så nøye på bilen og satte seg også inn i forsetet.

Etter lunsj gikk turen til Sørmarka hvor ransbilene ble påtent. Jurymedlemmene, forsvarsadvokater, tiltalte og journalister gikk i samlet flokk mens aktor Tor Christian Carlsen fortalte hva som skjedde i Sørmarka på ransdagen 5. april 2004.

Flere fornuftige advokater hadde brukt lunsjpausen til å skifte til markavennlig skotøy, mens de andre måtte vasse i søle.

For hvert stopp skal alle fangene ut av biler og klirrende fotlenker skal fjernes. Befaringen hadde totalt fire stopp. Det hele startet på Domkirkeplassen. Så gikk turen til Sørmarka etter lunsj og Frue Terrasse før ferden endte ved lurvete Nedre Dalgate hvor flere av ranerne dro umiddelbart etter ranet.

Utenfor Nedre Dalgate 41 var det en lang kø med advokater, jurymedlemmer og fanger. Det slitne huset er nemlig så lite man måtte gå inn i puljer. Familien til Arne Sigve Klungland fulgte hele befaringen og i køen snakket Klunglands sønn lenge med flere av de tiltalte.

Flere av tilskuerne rakk å få med seg Metkel Betews vinking fra et av vinduene i andre etasje. Iført håndjern og et stort glis hilste han medfanger og andre.

Da han kom ned igjen fikk hans advokat, Marius Dietirichson, tatt et bilde av sin klient utenfor den nedslitte rønna.

Det er smil og latter når blant politifolk og fanger når fangene får på seg fotlenkene for aller siste gang denne dagen. Det siste de ser før bildørene lukkes er fjortisjenter som vinker ivrig.

Fangene smiler og vinker tilbake i det de kjøres til fengselet.

.