MAMMA-PAUSE: Surferen Bethany Hamilton fra USA er i verdenstoppen, til tross for at hun i 2003 mistet armen da en hai angrep henne. Nå tar hun en pause, og viser lykkelig fram babymagen. Foto: NTB Scanpix/@bethanyhamilton/Instagram
MAMMA-PAUSE: Surferen Bethany Hamilton fra USA er i verdenstoppen, til tross for at hun i 2003 mistet armen da en hai angrep henne. Nå tar hun en pause, og viser lykkelig fram babymagen. Foto: NTB Scanpix/@bethanyhamilton/InstagramVis mer

Bethany (25) ble verdenskjent etter brutalt hai-angrep. Nå tar surfestjerna pause

Du ser kanskje hvorfor?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Surfeprofilen Bethany Hamilton (25) fra Hawaii i USA ble verdenskjent da hun som 13-åring mistet armen, men overlevde et haiangrep.

Senere har historien om hai-offeret som endte opp som en av verdens beste surfere inspirert tusenvis.

Hamilton mistet venstrearmen og rundt 60 prosent av alt blodet i kroppen. På nesten mirakuløst vis overlevde hun og fortsatte å konkurrere kort tid etter ulykka.

Viser fram magen Nå - tolv år senere - tar Hamilton en liten pause fra lidenskapen. 25-åringen venter nemlig en sønn innen få uker. I den forbindelse har Hamilton publisert et bilde som vekker interesse internasjonalt i blant annet England og Tyskland.

Høygravid og poserende med et surfebrett viser hun seg fram for nesten én million følgere på bildetjenesten Instagram.

- Jeg ønsker å surfe så lenge jeg kan, sa Hamilton, som først nå har satt surfebrettet til side på ubestemt tid.

Men hun legger ikke skjul på at sin interesse for havet og bølgene. I helga var hun og ektemannen Adam Dirks på svømmetur ved hjemstedet på Hawaii.

- Det har vært fantastisk å tenke på at vi skal bli foreldre. Livet mitt vil forandre seg og jeg må forberede meg på å sette et nytt liv til denne verden, sa Hamilton i et intervju nylig.

#AlohaFriday in #Mybikini!!! @ripcurl_usa ? @lieberfilms #pregnant

Et bilde publisert av Bethany Hamilton (@bethanyhamilton)

Hamilton og Dirks giftet seg i 2013.

Angrepet Historien om surferen som ble angrepet - men som likevel oppfylte drømmen og ble profesjonell har vært et sant eventyr.

Som åtteåring var Bethany Hamilton med i sin første surfekonkurranse. Der gikk hun helt til topps. Hun har vokst opp på Hawaii der surfing var en naturlig del av hverdagen.

Drømmen var å bli profesjonell.

I oktober 2003 skulle hun på en helt vanlig surfetur sammen med bestevenninna Alana Blanchard og venninnas far.

Mens Hamilton lå på brettet og ventet på sin neste bølge med armene nede i vannet ble hun angrepet av en ltigerhai på 4,2 meter.

- Den kom, bokstavelig talt, ut av det blå, sa Hamilton etter hendelsen.

Faren til venninna klarte å hjelpe henne og fikk sendt 13-åringen på sykehuset.

FØR ULYKKA: Bethany Hamilton under en surfekonkurranse 2. august 2003. I oktober samme år mistet hun venstrearmen i et haiangrep.Foto: AP Photo/The Garden Island, Dennis Fujimoto
FØR ULYKKA: Bethany Hamilton under en surfekonkurranse 2. august 2003. I oktober samme år mistet hun venstrearmen i et haiangrep.Foto: AP Photo/The Garden Island, Dennis Fujimoto Vis mer

Og det første spørsmålet hun stilte til legen etter operasjonen var selvsagt:

- Når kan jeg surfe igjen?

Ga aldri opp Hamilton nektet å gi opp sin store drøm. Bare tre uker etter haiangrepet var hun tilbake i vannet.

- Det er vanskelig for meg å beskrive gleden jeg følte etter at jeg stod opp og red på bølgen for første gang etter angrepet. Jeg var så utrolig takknemlig og glad inni meg, sa hun.

Tre måneder senere deltok hun i sin første konkurranse etter angrepet. Hun ble nummer fem.

Ett år etter ulykken vant hun sin første nasjonale tittel, og tre år senere ble hun profesjonell surfer.

I 2009 tok hun sølv i juniorverdensmesterskapet.

Hun har også gitt ut boka «Soul Surfer: En sann historie om tro, familie og kampen for å komme tilbake på brettet» - en bok som senere er blitt filmatisert med blant andre Dennis Quaid og Carrie Underwood i rollene. Filmen ble utgitt i 2011.

Religiøs Hamilton kommer fra en kristen familie og har aldri lagt skjul på sin kristne tro. Hun har i flere intervjuer snakket åpent om hvordan troen hjalp henne tilbake etter marerittet i vannet.

BRUTALT: Tim Terrazas viser fram surfebrettet til Bethany Hamilton etter angrepet. Foto: AP Photo/The Garden Island, Dennis Fujimoto
BRUTALT: Tim Terrazas viser fram surfebrettet til Bethany Hamilton etter angrepet. Foto: AP Photo/The Garden Island, Dennis Fujimoto Vis mer

- Å ha muligheten til å kunne vende meg til Jesus etter haiangrepet holdt meg i live, har Hamilton uttalt.

- Når alt kom til alt, min forkjærlighet for surfing hjalp meg å overvinne frykter for haier.

Hamilton har tidligere deltatt i den amerikanske versjonen av tv-programmet «The Amazing Race» og en rekke talkshow som The Oprah Winfrey Show, The Ellen DeGeneres Show, The Today Show, og The Tonight Show.

SNART FORELDRE: Surfe-stjerna Bethany Hamilton og ektemannen Adam Dirks. Foto: Mike McGregor/Getty Images
SNART FORELDRE: Surfe-stjerna Bethany Hamilton og ektemannen Adam Dirks. Foto: Mike McGregor/Getty Images Vis mer