Betinget fengsel for kvinnen som kjørte med Susanne under bilen

Dom i lagmannsretten.

18. JUNI 2009: Ambulansepersonell jobber på spreng for å redde Susanne Aukes liv, etter at hun ble funnet under personbilen til høyre. Foto: TOR KEISER
18. JUNI 2009: Ambulansepersonell jobber på spreng for å redde Susanne Aukes liv, etter at hun ble funnet under personbilen til høyre. Foto: TOR KEISERVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Dagbladet 13. mai 2011: Dømt for uaktsom kjøring, og for å ha forlatt en hjelpeløs person

Den kvinnelige sjåføren som kjørte flere kilometer med Susanne Auke (13) hengende under bilen, er i Borgarting lagmannsrett dømt til 30 dagers betinget fengsel.

I likhet med Drammen tingrett kom lagmannsretten fram til at kvinnen hadde vært uaktsom i trafikken, men at hun ikke skulle dømmes for uaktsom legemsbeskadigelse, skriver Budstikka.

Dommerne var enige om at den 29 år gamle sjåføren kan kritiseres for å ha ligget for nær lastebilen foran, men konkluderer med at det som skjedde var svært upåregnelig. Rettens flertall mener den uaktsomheten kvinnen har gjort seg skyld i er av «karakter som alle førere må erkjenne at de gjør seg skyldig i fra tid til annen».

Auke hang først fast under et vogntog mens hun ble slept nærmere 740 meter. Etter det ble hun delvis overkjørt og ble hengende under bilen til kvinnen som nå er dømt.

Auke og familien hennes har tidligere sagt at de håpet kvinnen ville slippe straff.

- Jeg kan med hånden på hjerte si at jeg ikke har noe imot tiltalte. Vi skjønner at hun sliter, sa faren da saken var oppe i tingretten.