Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Betinget seier

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De spanske velgerne stemte ja til EUs «grunnlov» i går, men deltakelsen i folkeavstemningen nådde knapt over 40 prosent. Det er derfor ingen overbevisende seier til ja-siden foran de kommende avstemningene om den nye traktaten. Spania er det første landet som gjennomfører en avstemning, og resultatet lover ikke godt for de land som har sterke strømninger av skepsis til EU og «grunnloven».

Sympatien for Europa er stor i Spania, og det har aldri vært tvil om det endelige utfallet av avstemningen. Men tross sterke oppfordringer om å gå til urnene, lyktes det altså ikke statsminister José Luis Rodriguez Zapatero å overtale et flertall av de stemmeberettigede til å stemme. Det viser også at spanske velgere har vondt for å engasjere seg i de europeiske spørsmålene, slik EU-valgene jevnlig viser. Hvordan det går med grunnlovstraktaten i de videre avstemningene, er i alle fall minst like åpent nå som før gårsdagens spanske valg.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media