Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Betinget straff for Tysland

ORKANGER (Dagbladet): Den kjente trønderockeren Terje Tysland slipper å havne bak murene: I dag ble han dømt til 18 dagers betinget fengselsstraff for å ha slått en lensmannsbetjent med knyttneven.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I retten med voldstiltale

Tysland nektet straffskyld i Orkdal herredsrett i dag, men la ikke skjul på at han slo lensmannsbetjenten.

Sammenstøtet med ordensmakten skjedde under et grillparty på en campingplass i Rennebu i Sør-Trøndelag, natt til 24. juni i fjor.

Politiet kom til stedet for å pågripe Terje Tyslands kone som var mistenkt for promillekjøring.

Rockeartisten, som var beruset, blandet seg inn i arrestasjonen og ville hjelpe kona. I retten sa han at han slo som provokasjon, for å bli pågrepet.

Etter slaget ble Tysland lagt i bakken, påsatt håndjern og tatt med til Trondheim politistasjon.

Orkdal herredsrett har lagt vekt på at voldsutøvelsen bare besto i ett slag, og at Tysland straks roet seg da lensmannsbetjentene grep inn.

I følge rettspraksis er det en klar hovedregel at vold som blir brukt for å hindre offentlig tjenestemann skal straffes med ubetinget fengsel.

Etter en samlet vurdering, har retten i dette tilfelle «under noe tvil» kommet til at det er tilstrekkelig å regagere med betinget fengsel, kombinert med en ubetinget bot på sju tusen kroner.