Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Beto O'Rourke dropper ut av presidentkampen

TEXAS, USA: Demokrat Beto O'Rourke tapte senatorvalget 2018 med knappest mulig margin i mellomvalget i USA. Etter nederlaget i november i fjor møtte han Dagbladet. Reporter: Nicolai Eriksen. Video: Øistein Monsen / Dagbladet Vis mer

Demokratenes Texas-kandidat Beto O’Rourke kunngjør at han trekker seg fra den amerikanske presidentkampen. Det skriver The New York Times.

O'Rourke har vært omtalt som Demokratenes «wonderboy», men har ikke klart å beholde momentumet han hadde da han stilte til valg til Senatet, overhuset i den amerikanske Kongressen, i 2018 - et valg han forøvrig tapte.

Han vil heller ikke stille til Senatsvalg i 2020.

Valgkamp-apparatet til O'Rourke har vært hardt presset finansielt, og rådgiverne konkuderte med at en fortsettelse på presidentkampen ville bety kraftige lønnskutt for staben - pengene måtte gått til reklame og andre utgifter for å konkurrere i primærvalget og høringer.

Da O'Rourke startet valgkampen sin i mars, rant pengene inn - seks millioner dollar på den første dagen alene. Men pengestrømmen havarerte nesten umiddelbart.

To av kjernesakene hans har vært strengere våpenlover og høyere ambisjoner for å omstille den amerikanske økonomien til fornybar energi.

- Jeg kommer til å tjene landet på en annen måte enn som presidentkandidat, skrev han i en epost til støttebasen sin, hvor han kunngjorde at han trakk kandidaturet.

Selv om O'Rourke var populær i mellomvalget i november i fjor, hvor han ga Republikanernes kandidat hard konkurranse i en stat som er nærmest umulig å vinne for Demokratene, har han vært svakere i presidentkampen.

Saken oppdateres.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media