Betongtak ved kjøpesenter begynte å sige

Område sperret av på Majorstuen i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Et område ved Colosseum Senter i Oslo er sperret av etter at det ble oppdaget at betonglokket over et parkeringshus og et bilverksted hadde seget og muligens sto i fare for å rase sammen.

Ifølge brannvesenet skal det være ei kjørerampe sprekkene er oppdaget på, og alarmen gikk etter at det ble oppdaget sprekker i festene til betongdekket. Ingen er imidlertid evakuert som følge av hendelsen.

- Det er tydelig at det er noe som er i bevegelse. Dette ble oppdaget etter at flere vinduer var blitt knust av vekten på betongen, sier vaktkommandør Hans Morten Hansen ved 110-sentralen til Dagbladet.no.

- Hele området er blitt sperret av, og det er rekvirert ingeniør til stedet, sier Hansen.

- Betonglokket har sklidd ut 1-2 cm, og området er nå sperret av, opplyser alarmoperatør Erik Grydeland ved 110-sentralen til Dagbladet.no i 16.30-tida.

Ifølge Grydeland gikk alarmen klokka 13.24, og brannvesenet dro igjen i 15-tida, etter å ha bidratt til å sikre området.

Bilverkstedet Snap Drive ligger nærmest der betongfestene har sprukket opp, og ifølge iOslo.no er nå halve verkstedslokalet avstengt. De ansatte ved verkstedet har satt opp støttestag for å hindre taket i å sige ytterligere.

- Hvis ikke vi hadde fått satt opp støttestag, tror jeg hele taket ville kollapset i løpet av kort tid, sier Kaj Gundersen i Snap Drive til iOslo.no.

- Det er en svakhet i konstruksjonen. Det er en sveis som har røket, og så har det bøyet seg på andre steder. Det har gjort at hele lokket har forflyttet seg, forklarer innsatsleder Marius Gunnerud i Oslo politidistrikt til iOslo.no.

Gunnerud tror temeratursvingninger kan være noe av forklaringen på at taket begynte å sige.