- Betrodde seg til mannlig venn

Firebarnsmor Anne Sofie Blom-Pettersen betrodde seg til hemmelig venn om ekteskapsproblemene. Rettssaken mot ektemannen starter i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TØNSBERG (Dagbladet.no): Rettssaken mot drepte Anne Sofie Blom-Pettersens mann Terje Blom-Pettersen starter i Tønsberg tingrett i dag. Nå viser det seg at Nøtterøy-kvinnen betrodde seg om ekteskapsproblemene til en venn i et halvt års tid før hun ble drept.

Politikilder opplyser til Dagbladet at Anne Sofie Blom-Pettersens ukjente fortrolige venn ringte politiet bare timer etter at Blom-Pettersen ble etterlyst med bilde i media uka etter at hun forsvant. Han fortalte da om forholdet og ga politiet en rekke viktige opplysninger.

29 slag

Ifølge tiltalen ble den 41-årige kvinnen drept i ekteparets hjem på Nøtterøy av 29 slag som ektemannen tildelte henne.

Blom-Pettersen ble meldt savnet av sønnen 9. november. Etter nærmere to uker ble ektemannen siktet for falsk forklaring, og anviste så stedet der kona var gravd ned, ved en skytebane.

Møttes på kurs

Etter det Dagbladet forstår, har Blom-Pettersens mannlige venn forklart at de hadde et nært forhold. De møttes på et kurs på Vestlandet i mai.

Forholdet styrket politiets mistanke på et tidlig tidspunkt om at firebarnsmora kunne være drept. I avhør har hennes ektemann hevdet at han ikke kjente til forholdet, men at han skal ha hatt tanker om at hun var utro.

- Betrodde seg til mannlig venn

Den hemmelige vennen skal vitne i retten. Han er stevnet av tiltaltes forsvarer, advokat Arild Holden, for å tegne et bilde av den avdøde kvinnen. Aktoratet mener tvert imot at vitneprovet kan bli et viktig bevis mot tiltalte.

Nedverdiget

På en tur til Sverige uka før drapet var det åpen konflikt mellom ekteparet. Anne Sofie Blom-Pettersen fortalte vennene om intime ting fra ekteskapet. Ifølge sin politiforklaring følte Terje Blom-Pettersen seg nedverdiget da dette ble brakt fram i lyset blant vennene som tok konas parti.

Bare timer før hun ble drept, fortalte Anne Sofie Blom-Pettersen sin søster at hun ville ut av ekteskapet.

Kan hans følelser av å være avvist og den svake part i ekteskapet ha utløst drapet? Dette vil påtalemyndigheten hevde når rettssaken starter i  Tønsberg i dag.

DREPT: Anne Sofie Blom-Pettersen.