Bettan blir ikke disket

Elisabeth «Bettan» Andreassen og hennes låtskriver Torhild Nigar kan puste lettet ut. Den europeiske kringkastingsunionen (EBU) ser nemlig ingen grunn til å diske «I evighet».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det har ikke kommet fram noe som kan tyde på at «I evighet» er blitt utnyttet i kommersiell sammenheng før EuroSong. Dermed har ikke sangen vært brukt i strid med regelverket. Disking blir derfor ikke aktuelt, fastslår kultursjef i NRK og visepresident i EBU, Tordis Aavatsmark.

Ute av verden

Foruten sin egen kompetanse legger Aavatsmark de rådene hun har fått fra EBU sentralt til grunn for den avgjørelsen som nå er fattet. Aavatsmark satt i går også i møte med fjernsynsdirektør Kent Nilsen.

Konklusjonen er krystallklar: Det blir ikke aktuelt å diske Bettan.

- Jeg anser nå denne saken for å være ute av verden, sier Aavatsmark.

Lettet låtskriver

Det var en svært lettet Torhild Nigar som i går kveld mottok meldingen om at uværet i EuroSong-glasset har gitt seg.

- Det var godt å høre at disking ikke blir aktuelt, sier Nigar. Hun har opplevd de siste dagers mediekjør som litt av en påkjenning.

- Jeg er ikke så herdet. Bettan sa jeg måtte ta det helt med ro. Hun mente dette ville ordne seg. Det trodde vel jeg også - innerst inne. Men likevel ble jeg litt redd og lei meg, sier Nigar fra sin nåværende base i hjembygda Hommersåk ved Sandnes.

Hun synes medieoppstyret rundt disk-spekulasjonene har vært en anelse større enn det selve saken har fortjent.