Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bettan blir ikke disket

Elisabeth «Bettan» Andreassen og hennes låtskriver Torhild Nigar kan puste lettet ut. Den europeiske kringkastingsunionen (EBU) ser nemlig ingen grunn til å diske «I evighet».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det har ikke kommet fram noe som kan tyde på at «I evighet» er blitt utnyttet i kommersiell sammenheng før EuroSong. Dermed har ikke sangen vært brukt i strid med regelverket. Disking blir derfor ikke aktuelt, fastslår kultursjef i NRK og visepresident i EBU, Tordis Aavatsmark.

Ute av verden

Foruten sin egen kompetanse legger Aavatsmark de rådene hun har fått fra EBU sentralt til grunn for den avgjørelsen som nå er fattet. Aavatsmark satt i går også i møte med fjernsynsdirektør Kent Nilsen.

Konklusjonen er krystallklar: Det blir ikke aktuelt å diske Bettan.

- Jeg anser nå denne saken for å være ute av verden, sier Aavatsmark.

Lettet låtskriver

Det var en svært lettet Torhild Nigar som i går kveld mottok meldingen om at uværet i EuroSong-glasset har gitt seg.

- Det var godt å høre at disking ikke blir aktuelt, sier Nigar. Hun har opplevd de siste dagers mediekjør som litt av en påkjenning.

- Jeg er ikke så herdet. Bettan sa jeg måtte ta det helt med ro. Hun mente dette ville ordne seg. Det trodde vel jeg også - innerst inne. Men likevel ble jeg litt redd og lei meg, sier Nigar fra sin nåværende base i hjembygda Hommersåk ved Sandnes.

Hun synes medieoppstyret rundt disk-spekulasjonene har vært en anelse større enn det selve saken har fortjent.