Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bettans knockout

Nå skal jeg ha en øl - og mannen min STUDIO 2 (Dagbladet): Elisabeth Andreassen er klar for sin fjerde internasjonale Grand Prix-finale etter at hun i går kveld slo knockout på konkurrentene i den norske finalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Hva jeg skal gjøre nå? Finne mannen min og ta en øl! Eller kanskje blir det omvendt, sa en lykkelig opprømt Bettan da seieren var i havn.

- Det er helt sant, da jeg reiste opp til finalen trodde jeg ikke at vi skulle vinne med denne sangen. Ikke fordi den ikke duger, den er helt nydelig, men jeg syns det var så mange andre gode kandidater, sa Bettan, rettet på sveisen og niholdt på blomsterbuketten.

- Hvem trodde du skulle vinne?

- Det var mange gode. Geir Rønning med «Uten de'» var fantastisk, og tvillingsøstrene var flotte og i bakgrunnen lurte Teigen og Wiik. Nei, dere må tro meg, jeg er virkelig overrasket, men ikke desto mindre glad av den grunn, sa Bettan på en blanding av svensk og norsk og med visse innslag av sunnmørsk.

Ut på singel

Sjefplatepusher Ole Evenrud fra PolyGram - Bettans plateselskap - var selvfølgelig på plass.

- Elisabeth, snakk norsk til norsk presse, sa han og lo, mens en horde av andre fra plateselskapet delte ut GP-vinneren, unnskyld, Euro Song-finalist-låta «I evighet» på CD-singel.

- Vi visste den kom til å vinne, så den slipper vi i natt ut til folket, sa Evenrud med panneluggen akkurat passe seriøst nedi øya.

- Vi har en mulighet

En som var like stolt og glad som Bettan, var tekstforfatter og komponist Torhild Nigar.

- Dette er helt fantastisk, jeg tror den har en mulighet i den internasjonale finalen 18.mai. Sangen skrev jeg for lenge siden i USA, først på engelsk, men etterhvert passet det bedre med norsk språkdrakt. Sammen med Elisabeth har vi jobbet veldig med å få til det riktige uttrykket, tonen og klangen, sa Torhild Nigar, som også berømmet panfløytist Roar Engelberg.

- Han tilfører det lille ekstra, utrolig flink fyr, sa Torhild, mens Bettan ble overfalt av presse og radio og Rune Rudberg. Han som sang Scandinavia og «Når hjertet står i brann» inn til sisteplass, men som likevel hadde humøret på topp.

- Om ikke noe annet så fikk jeg en klem av Bettan, og neste gang synger jeg kanskje jazz, sa Rune Rudbeg og smilte lurt i svensktoppfjeset.