Betty (20 md.) havnet under bilen. Slapp unna med skrammer

Kunne endt i tragedie.

VAR HELDIG: Betty ramlet ut av barnevogna og havnet under en bil på fredag. Utrolig nok kun fra det hele med noen skrammer. Foto: Khan Farooq / Dagbladet
VAR HELDIG: Betty ramlet ut av barnevogna og havnet under en bil på fredag. Utrolig nok kun fra det hele med noen skrammer. Foto: Khan Farooq / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): 20 måneder gamle Betty ble fredag formiddag rygget på og overkjørt av en bil på Majorstuen i Oslo. Hun lå i barnevogna, og da faren skulle trekke vogna unna, datt hun ut og kom under bilen.

- Bilen var feilparkert, og sjåføren så seg ikke for da han rygget. Betty begynte å hylgrine der hun lå under bilen, forteller mamma Kristina Ilke (27) til Dagbladet.

Kristina var på jobb da hun fikk den fryktelige beskjeden fra samboeren om at datteren hadde havnet under en bil.

- Det er jo alle foreldres mareritt å få beskjed om at det har skjedd noe alvorlig med barnet deres. Første ble jeg kjempesint, men så fikk jeg beskjed om at hun var like hel i ambulansen, sier 27-åringen.

Tre ulykker på to dager Flere personer stormet til for å forhindre det som kunne endt i en tragedie, og noen forsøkte å løfte bakenden av bilen. Betty kom utrolig nok unna med bare noen skrammer på beinet.

- Hun hadde ikke vært her i dag hvis hun hadde blitt kjørt over av hjulene, sier mamma Kristina.

Ulykken var den tredje på to dager med småbarn involvert. Fredag ble ei to år gammel jente fløyet til Ullevål sykehus med helikopter etter å ha blitt påkjørt i Halden. Hun er alvorlig skadd.

Lørdag ble en gutt på om lag tre år påkjørt av en bil i 60-sonen ved Flatneset i Sør-Trøndelang. Barnet ble fraktet til St. Olavs Hospital, og er alvorlig skadd.

Nedgang - Det er alltid tragisk når barn er involvert i ulykker, men heldigvis har antallet barn som omkommer som fotgjengere, blitt kraftig redusert de siste ti åra, sier seniorrådgiver i Trygg Trafikk, Harald Heyeraas, til Dagbladet.

Ifølge Heyeraas skyldes nedgangen flere trafikksikre områder for barn og lavere fartsgrenser i tettbygde strøk.

- Jeg kjenner ikke til hendelsesforløpet, men det å kjøre i tettbygde strøk krever ekstra aktsomhet. Barn er impulsive, og vi må forvente at det uventede skjer. Selv om vi har lært barn å se seg for, er det ikke dermed sagt at de gjør det, sier Heyeraas.

Han anbefaler å ha lavest mulig fartsgrense i tettbygde strøk, og at foreldre ikke må slippe barnet for tidlig ut i trafikken.

- Bør være hyppigere testing - Betty havnet heldigvis under bilen og ikke under hjulene. Det var en person som dro henne ut, og hun stoppet ikke å gråte før jeg kom og holdt henne i armene, sier Kristina.

Hun formaner sjåfører til å følge med i trafikken.

- I drosjen ned til ulykkesstedet fortalte sjåføren meg at alle fotgjengere tar det for gitt at førerne har sett dem. Likevel bør man kjøre aktpågivende og hensynsfullt, sier småbarnsmoren.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer