Betty Lou Beets er henrettet

Betty Lou Beets (62) ble i natt henrettet med en giftinjeksjon i Huntsville-fengselet i Texas i natt. Hun forsøkte helt til det siste å få utsatt straffen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Åtte minutter over klokka ett i natt norsk tid ble kanylene tømt for gift i armene til Beets. Ti minutter senere ble hun erklært død. En snau time tidligere hadde Texas-guvernør George W. Bush gitt klarsignal til henrettelsen.

Advokatene hennes forsøkte å få henrettelsen utsatt fordi hun var blitt mishandlet av mannen hun senere drepte.

Beets ble dømt til døden i 1985 for å ha drept sin femte ektemann, brannmannen Jimmy Don Beets, og begravd ham i hagen. Hun ble også siktet, men aldri stilt for retten, for drapet på sin fjerde mann, Doyle Barker, som forsvant i 1981. Politiet fant levningene av Barker da de etterforsket drapet på Beets.

Stille

Betty Lou Beets ville ikke benytte retten til å si noe før hun døde. Hun var uttrykksløs og stille, hostet et par ganger mens hun lå på benken der giften ble gitt. Hun gispet da giften begynte å virke og mistet bevisstheten.

Beets er den andre kvinnen som henrettes i Texas siden 1863, og den fjerde i hele USA siden 1976. Da opphevet amerikansk høyesterett forbudet mot dødsstraff.

Hun er den 121. dødsdømte som får fullbyrdet straffen under George W. Bush sin tid som guvernør.(NTB)

HENRETTET I NATT:Betty Lou Beets fikk giftsprøyta i Huntsville fengsel.