- Betydelig andel av handelen

Kredittilsynet sier innsidehandelen var omfattende.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kredittilsynets ledelse understreker at de ser alvorlig på innsidemistanken mot DnB NOR.

- Det er ingen tvil om at denne typen overtredelse er alvorlig, sier seksjonssjef Geir Holen i Kredittilsynet til NTB.

Avdelingsdirektør Eirik Bunæs mener det er en veldig spesiell sak.

- Det er spesielt at dette skjer med norges største bank, sier avdelingsdirektør i Kredittilsynet, Eirik Bunæs, til E24.

Han understreker også at det er svært sjelden at innsidesaker som dette omhandler obligasjoner, og ikke aksjer.

En betydelig andel

Tilsynet mistenker en megler i DnB NOR Markets for å ha brukt innsideinformasjon til å gjennomføre salg av statsobligasjoner 10. oktober.

Geir Holen bekrefter at beløpet utgjør en stor del av den totale handelen på 2,3 milliarder kroner som ble gjennomført torsdag 9. og fredag 10. oktober.

ULOVLIG HANDEL: Økokrim har siktet DnB NOR og to ansatte i DnB NOR Markets for overtredelse av bestemmelser i verdipapirhandelloven. Her en oversikt fra DNB NORs lokaler i Oslo. Foto: Heiko Junge/Scanpix
ULOVLIG HANDEL: Økokrim har siktet DnB NOR og to ansatte i DnB NOR Markets for overtredelse av bestemmelser i verdipapirhandelloven. Her en oversikt fra DNB NORs lokaler i Oslo. Foto: Heiko Junge/Scanpix Vis mer

- Det er snakk om en betydelig del, sier Holen.

Kredittilsynet mistenker også en annen person i DnB NOR Markets for å ha behandlet innsideinformasjon på en utilbørlig måte.

- Tilsynet mener også det er grunn til å se nærmere på om banken har hatt tilstrekkelige rutiner for behandling av innsideinformasjon, sier Geir Holen.

Utelukker ikke feil fra SMK

Selv om Kredittilsynet langt på vei frikjenner Statsministerens kontor for kontakten med DnB NOR i dagene før redningspakken ble kjent, er det opp til Økokrim å se nærmere på denne siden av saken.

- Etter de opplysninger vi sitter på, så har vi ikke grunnlag for å mene at det er gitt innsideinformasjon fra offentlige myndigheter til personer som ikke var rette vedkommende, sier Holen og legger til:

- Men saken er hos Økokrim nå og blir etterforsket videre der. Vi kan jo selvsagt ikke utelukke at etterforskningen vil gi ny informasjon som endrer dette bildet.

(NTB)

ALVORLIG: Kredittilsynets direktør Eirik Bunæs sier det er spesielt av Norges største bank er involvert i en så alvorlig sak.