Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Betydelig beslag av ulike typer våpen

Politiet har pågrepet en eldre mann i en leilighet i Bamble i Telemark etter funn av store mengder våpen.

BOMBEGRUPPA: Politiet har pågrepet en mann i en leilighet i Bamble i Telemark etter funn av store mengder våpen. Nå undersøker også bombegruppa om det finnes sprengstoff på stedet. Video: Theo Aasland Valen Vis mer

SISTE: Overfor Dagbladet bekrefter operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Sven Christian Lie, at bombegruppa er på vei til en bolig i Asker i forbindelse med samme sak. Den eldre mannen eier dette huset, ifølge NTB. Ytterligere en person er pågrepet, og ifølge VG er det gjort våpenfunn.

Oppdragsleder i Sør-Øst politidistrikt, Jan Tore Gregersen, opplyser overfor Dagbladet at politiet nå er i gang med å undersøke saken:

- Nå holder vi på med å undersøke eventuelle sammenhenger mellom disse to sakene. Det blir en del arbeid her utover natta, understreker Gregersen.

Han kan ikke si noe om hva slags funn som er gjort i boligen i Asker som den eldre mannen også eier.

- Betydelig beslag

Den eldre mannen ble pågrepet i en leilighet i Bamble i Telemark tidligere i dag etter funn av store mengder våpen. Politiet har vært på stedet siden klokken 12 mandag, skriver Porsgrunns Dagblad.

Operajonsleder i Sør-Øst politidistrikt, Erik Gunnerød, bekrefter overfor Dagbladet at bombegruppa er tilkalt. Klokka 19:30 bekrefter politiet i Sør-Øst bekrefter at bombegruppa er framme på stedet.

- Det er gjort et betydelig beslag av ulike typer våpen, sier han.

Politiet aksjonerte mot boligen etter å ha fått et tips, og mannen ble pågrepet uten dramatikk.

PÅGREPET: En mann er pågrepet etter et betydelig våpenbeslag mandag. Foto: Per Flaathe
PÅGREPET: En mann er pågrepet etter et betydelig våpenbeslag mandag. Foto: Per Flaathe Vis mer

Sperret av området

Gunnerød sier at politiet foreløpig ikke har oversikt over hva slags type våpen som er funnet. Han kan heller ikke si om det dreier seg om eksplosiver.

- Vi har sperret av stedet, men en eventuell evakuering må vi ta stilling til når bombegruppa har gjort sin vudering. Det er ingen grunn til at publikum skal være engstelige, slik vi ser det nå, sier operasjonslederen.

Gunnerød sier til Dagbladet at mannen foreløpig ikke er avhørt. Det vil først gjøres når politiet har gjort ferdig sitt arbeid og kan stille de rette spørsmålene. Han er ifølge operasjonslederen ikke kjent for politiet fra før.

Gunnerød kunne klokka 21.05 ikke si om det er funnet sprengstoff på stedet.

Dagbladet følger saken.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media