REAGERTE: Den 13 år gamle jenta la ut flere videoer på Youtube. I en av disse tok hun opp sjikane som noen hadde skrevet til henne. Nå mistenker politiet at flere har vært utsatt for det samme. Foto: Privat/Youtube.
REAGERTE: Den 13 år gamle jenta la ut flere videoer på Youtube. I en av disse tok hun opp sjikane som noen hadde skrevet til henne. Nå mistenker politiet at flere har vært utsatt for det samme. Foto: Privat/Youtube.Vis mer

- Betydelig flere er berørt

Politiet bekrefter at det finnes flere offer i saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 44 år gammel mann er pågrepet, siktet for å ha trakassert en 13 år gamle jente som fredag forrige uke tok sitt eget liv i Kumla i Sverige. Mannen skal ha utgitt seg for å være en yngre gutt, fått jenta til å vise seg naken foran et webkamera, og senere truet med å legge bildene på nett.

En tredje jente Nå sier politiet i Sverige at det er flere ofre i saken. Fredag ble det kjent at det finnes en tredje jente som har blitt utsatt for liknende tilfeller, skriver Expressen.se.

- Ut fra den dokumentasjonen jeg selv har sett er det betydelig flere som er berørt, sier presstalsman Mats Nylén til Nyhetsbolaget/TV4 News.

Den 13-årige jenten så ingen annen utvei enn å ta sitt eget liv. Den tragiske hendelsen skjedde fredag.

- I løpet av helgen fikk vi informasjon som pekte i retning at det var et lovbrudd som var anlednignge eller opprinnelsen til at hun valgte å ta sitt eget liv på den måten hun gjorde, sa Mats Nylén, Örebropolitiets pressetalsmann till Expressen.

Mistenker at flere har blitt utsatt for det samme Den 44-årige mannen ble pågrepet i Göteborgsområdet på onsdag, og ble tatt hånd om av politiet i Örebro län. Han ble anholdt sent på kvelden mistenkt for å ha seksuelt trakassert to jenter under den seksuelle lavalderen.

Torsdag ettermiddag skriver NA.se at ytterligere en jente skal ha blitt utsatt for lignende tilfeller. Denne jenta skal også være hjemhørende i Örebro län.

De siste uttalelsene fra politiet tyder på at de kan være langt flere som er utsatt for den samme behanlingen av den siktede 44-åringen. Politiet har så langt ikke villet spesifisere hvem av jentene som har blitt utsatt for hva.

- Det jag kan si er at mannen er mistenkt for å ha publisert filmer på nettet som har vært veldig negativ for de som har blitt rammet av dette, sier Mats Nylén.

Svensk politi valgte torsdag å offentliggjøre et brukernavn som 44-åringen skal ha brukt på nettet: «bealarsson97». Han skal ha brukt kallenavnet både på Skype og på flere blogger.

Hetset på nettet
I en av flere Youtube-videoer som 13-åringen selv la ut, der hun sitter og snakker inn i kameraet om forskjellige hendelser i hverdagen hennes, snakker hun om hetskommentarer hun har fått på Youtube. Videoen ble lagt ut i januar i år.

Mannen ble avhørt i går og nye avhør ble startet klokken 13 i dag.

Expressen.se har vært i kontakt med 44-åringens forsvarer. Han var da på vei til sin klien, men hadde ikke hatt anledning til å pratet med sin klient.

Ifølge politiet nekter mannen for det han er anklaget for.

- Han erkjenner ikke noe skyld i det han er siktet for, sier Mats Nylén.

Nylén vil ikke gi noen opplysninger om mannen er en tidligere kjenning av politiet.