Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Betydelig skredfare flere steder i landet

NVE har sendt ut varsel om betydelig skredfare – nivå 3 – i regionene Romsdal, Sunnmøre og Trollheimen fra og med torsdag.

FARE: Det meldes om stor skredfare flere steder i landet når helga nærmer seg. Her fra et skred på Sjusjøen.
Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
FARE: Det meldes om stor skredfare flere steder i landet når helga nærmer seg. Her fra et skred på Sjusjøen. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er nysnøflak – et nedføyket svakt lag med nysnø – som er fellesnevneren for skredproblemene. Opptil 45 millimeter nedbør i kombinasjon med vind fra sørvest og vest vil føre til at flakene som allerede er der og fører til moderat skredfare, bygger seg videre opp innen torsdagen.

- Vær forsiktig i bratte heng under og etter snøfallet til nysnøen har stabilisert seg. Hold avstand til hverandre ved ferdsel i bratt terreng. Unngå ferdsel ved terrengfeller. Skredproblemet finnes overalt hvor det ligger mye nysnø i bratt terreng. Se etter nysnø som binder seg sammen til myke flak og sprekker opp eller fester seg dårlig til den eldre snøen under. Snø som sprekker opp rundt skiene/brettet er et typisk tegn, skriver NVE i varselet.

Fra før har de meldt om betydelig skredfare allerede tirsdag og onsdag i andre deler av Norge. Det gjelder Indre Fjordane, Jotunheimen, Indre Sogn, Voss, Hallingdal, Hardanger og Vest-Telemark.

Onsdag bes folk være spesielt obs i Indre Fjordane, Voss og Hardanger, der det kan komme naturlig utløste skred.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!