- Betyr at det er mer som kan løsne der oppe

Geologene er spente på hva dagslyset vil avsløre om steinene som løsnet fra Mannen i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ifølge politiet har mannskaper fra Sivilforsvaret i natt hørt stein som har løsnet i det rasutsatte fjellmassivet Mannen.

Sivilforsvaret er satt inn for å bistå politiet med avsperring av området rundt fjellmassivet Mannen og for å ha lytteposter i fjellområdet, skriver NTB.

- At stein har løsnet betyr at det er mer som kan løsne der oppe, sier vakthavende geolog Jarle Hole ved Åknes-Tafjord beredskapssenter til Dagbladet.

Større bevegelse Nå er geologene spente på hva dagslyset vil fortelle dem om fjellets nattlige rumling.

- Ingen har sett hva det var. Størrelsen på det som er løsnet vil være av betydning, sier Hole.

De store nedbørsmengdene i går og de siste dagene har satt fjellet i større bevegelse.

- Bevegelsene i fjellet har ligget på et høyt nivå i natt, litt i overkant av det vi hadde natt til i går, sier geologen som likevel synes det er vanskelig å spå når Mannen vil rase med de forventede 120 000 kubikk med steinmasse.

Oppholdsforbud I går innførte politimesteren i Møre og Romsdal forbud mot å oppholde seg nedenfor det rasfarlige fjellet, og personell fra Sivilforsvarets Fredsinnsatsgruppe (FIG) Rauma ble bedt om bistand.

Deres hovedoppgave er å opprettholde sperringen ved broen over til Lyngheim og observere og loggføre steinsprang, skriver NTB.

- Det skal mindre og mindre nedbør til for å gi økt bevegelse, sa sjefgeolog Lars Harald Blikra på en pressekonferanse i går ettermiddag.

Det har regnet i området i natt.