Betyr dette døden for Gmail, Hotmail og Yahoo?

Facebook lanserte ny meldingstjeneste som blander alle meldingsformer sammen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Allerede før helga gikk ryktene om at Facebook - med  over 500 millioner brukere, 2,4 millioner av dem er nordmenn, ville lansere en «Gmail-killer» - en fullblods mailtjeneste.

• Følg med i videovinduet over eller klikk på denne linken.

Men da Mark Zuckerberg startet pressekonferansen i dag, antydet han at epost var gammeldags og at ingen bruker det lengre, men det ble klart at ryktet stemte - ihvertfall i bunn og grunn.

- Dette er ingen maildreper. Dette er en meldingstjeneste som har mail som en av tjenestene. Det handler om å sende meldinger på en enkel måte. Dette er måten fremtiden bør fungere, sa Zuckerberg.

- Dette er et nytt kommunikasjonssystem som vil gi brukerne en @facebook.com-mailadresse. Dette er et moderne meldingssystem, som vil resultere i sømløse meldinger, samtalelogg og en «sosial innboks» som filtrerer akkurat de meldingene du vil se. Mail går for sakte, vi tror ikke den moderne måten å sende meldinger på er mail, sa han og la til:

- Å sende en mail er altfor formelt.

Smelter alt sammen - Alle får en Facebook.com-adresse, men man trenger ikke bruke den. Men den er for de som vil bruke mail, for at også de skal være i kontakt med folk på Facebook uansett om de ikke vil være på Facebook. Poenget er ikke at dette er mail, men en måte folk kan kommunisere sammen. Om jeg vil bruke meldingssystemet på Facebook, kan jeg kommunisere med min venn som bruker mail, sa Andrew Bosworth, som er blant de som har laget systemet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer