Bevæpnede antirasister gjemte seg i skogen

Helikopter, hester og 500 politifolk måtte til for å stoppe planlagte angrep på "nazimarsjen". Frykter nye sammenstøt i Stockholm i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SALEM/STOCKHOLM (Dagbladet.no): Stemningen var i og ved Stockholm sent i kveld fremdeles svært anspent etter den årlige høyreekstreme "Salemmarsjen".

Over 140 antirasister ble anholdt i løpet av politiets enorme aksjon i Salem lørdag kveld, flere av dem trolig nordmenn.

De anholdte ble fraktet bort fra sentrum i den svenske kommunen i store busser rekvirert av politiet, men det var sent i kveld uklart hvor mange som eventuelt vil bli siktet for voldsbruk eller andre lovbrudd eller om noen ennå holdes i varetekt.

- Flere demonstranter fra våre naboland er etter det jeg forstår pågrepet med medhold i utlendingsloven og er sendt ut av Sverige, sier en politimann til Dagbladet.no.

Han visste ikke om det gjaldt norske aktivister.

Flere av de løslatte aktivistene dukket sent i kveld uansett opp i Stockholm sentrum, rundt tre mil fra Salem. Ifølge aktivist-nettstedet Motkraft skulle noen av dem konfrontere høyreekstreme som var ventet til Sentralstasjonen. Der ble minst én person pågrepet av opprørspolitiet og påsatt håndjern mens Dagbladet.no var på stedet rundt klokka 21.30.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer