Bevæpnede politihelter reddet sju fra husbrann

De to bevæpnede politivaktene ved den amerikanske ambassaden i Oslo så at det kom røyk ut fra et nabohus. De stormet inn, sparket inn dører og reddet ut elleve mennesker. Begge politifolkene måtte behandles for røykskader.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

De to tjenestemennene fra vaktstyrken ved ambassaden oppdaget at det kom røyk ut fra Løkkeveien 4 i Oslo, som er nabogården til USAs ambassade. De reagerte spontant og løp inn i oppgangen til bygården og reddet ut beboere. Tilsammen elleve beboere ble avakuert.

- Politifolkene var fremdeles bevæpnet da de sparket inn dørene og hentet oss, sier en beboer til Dagbladet.no.

Begge de to tjenestemennene, en annen politimann og en kvinnelig beboer i gården der det brant blir nå behandlet for røykskader.

Et stort område rundt ambassen ble umiddelbart sperret av og trafikken omdirigert.

Brannen ble varslet rett før klokka 16.28 i ettermiddag. Brannmannskaper var framme ved bygården få minutter seinere.

- Det var brann i andre etasje i en gammel gård. De første bilene som kom fram ba om forsterkninger. Da tok vi ingen sjanser, og sendte flere folk, sier underbrannmester Odd Aarøe til Dagbladet.no.

Brann- og redningsetaten hadde til slutt seks biler med til sammen 18 brannfolk på stedet.

- Vi tror vi har fått ut alle som oppholdt seg i gården, men søker likevel gjennom leiligheten det brant i. Vi har ikke fått noen indikasjoner på at det skal være folk der, sier han.

Det er bare leiligheten i andre etasje som er skadd av flammene, men det skal være litt røykskader i tredje og fjerde etasje.

VED AMBASSADEN: Brannen brøt ut rett ved den amerikanske ambassaden, som er i bakgrunnen av bildet.
<B>STORUTRYKNING: Brann- og redningsetaten hadde på det meste 18 mann på stedet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer