Bevæpnet bildesperado fremdeles på frifot

Truet politiet med skytevåpen. - Vi ser ikke noe poeng ved å fortsette jakten, sier politiet i Vestfold.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Like etter to i natt avsluttet politiet i Vestfold jakten på den bevæpnede mannen - uten å ha funnet ham.

- Vi avslutter jakten fordi vi ikke finner ham, opplyser operasjonsleder Jorunn Eide ved Vestfold politidistrikt til Dagbladet.no klokka 02.15. 

- Vi har holdt på i to og en halv time, og nå ser vi ikke noe poeng ved å fortsette. Nå går vi over til en vanlig etterforskning av saken, sier operasjonslederen.

Truet politiet med skytevåpen

Det var klokka 23.23 at en bilist nektet å stoppe i en trafikkontroll utenfor Tønsberg.

Politet tok opp jakten på bildesperadoen inn i et boligfelt. Men bilisten kom seg unna ved å rette et skytevåpen mot politibetjentene som hadde fulgt etter ham.

Derretter fulgte en intensiv jakt på mannen i området rundt Revetal i Re. Politiet sperret av hele Revetal, men fikk aldri kontroll på hvor mannen befant seg.

- Vi er usikre på hvor han befinner seg. Hadde vi visst det, så hadde vi tatt ham, sier operasjonsleder Eide til Dagbladet.no like etter midnatt.

- VI AVSLUTTER JAKTEN FORDI VI IKKE FINNER HAM: Politiet i Vestfold jaktet tidligere i natt på en bevæpnet mann nær Tønsberg. Foto: Lasse Ljung/NYHETSFOTO
- VI AVSLUTTER JAKTEN FORDI VI IKKE FINNER HAM: Politiet i Vestfold jaktet tidligere i natt på en bevæpnet mann nær Tønsberg. Foto: Lasse Ljung/NYHETSFOTO Vis mer

- En fare for andre

Politiet i Vestfold satte inn så å si alt de hadde av ressurser i jakten på den bevæpnede bilisten. Et politihelikopteret deltok i søket, men det ble borte over lengre perioder for å fylle drivstoff.

Ifølge operasjonsleder Eide var det ikke aktuelt å be om assistanse fra andre politidistrikt.

Politiet søkte også etter bileierens mobil i området.

- Vi har påberopt oss en nødrettssituasjon. Bilisten kan være en fare for andre, vi vet ikke hvor dette kan føre hen, sa Eide.

Etter det Dagbladet.no erfarer, skal den ettersøkte bilisten ha kjørt en Stavanger-registrert svart Audi A-serie bil. Bilen ble sist observert i området mellom Hoff og Revetal.

Foto: Lasse Ljung/NYHETSFOTO
Foto: Lasse Ljung/NYHETSFOTO Vis mer