Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bevæpnet diplomat tatt for nasking

En tyrkisk diplomat ble lørdag tatt for nasking i Sandvika i Bærum kommune. Da vektere ransaket ham, fant de en ladd revolver.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen har i ett år vært attaché ved den tyrkiske ambassaden i Oslo.

Han hadde ikke papirer på seg som bekreftet at han var diplomat da han ble tatt lørdag. Derfor tok politiet ham med. 34-åringen fikk gå da hans diplomatiske status ble brakt på det rene.

- Vi har inntil videre fått samtykke til å beholde våpenet hans. Men utover dette vil saken ikke bli forfulgt videre, ettersom han har diplomatisk status, sier politiadvokat Knut Skavang i Asker og Bærum politidistrikt.

Etter det Skavang kjenner til skal mannen ha stjålet varer til en verdi av knappe 1.500 kroner.

Den tyrkiske ambassadøren i Norge, Osman Taney Korutürk, sier til VG at han er svært overrasket over å høre at noen av hans ansatte skal ha drevet med butikknasking.

- Noen av våre ansatte har av sikkerhetsgrunner fått tillatelse av Oslo politikammer til å bære våpen i forbindelse med urolighetene rundt PKK, sier han.

PKK er forkortelsen for det forbudte, kurdiske arbeiderpartiet, som den pågrepne Vcalan er leder for.

(NTB)