DESPERAT: Drapsmannen Raoul Thomas Moat blir her filmet av overvåkningskameraer da han går inn i en butikk 2. juli. Hundrevis av britiske politimenn har jaktet på mannen som nå har vært på rømmen i syv dager etter at han skjøt tre personer. Foto: Scanpix.
DESPERAT: Drapsmannen Raoul Thomas Moat blir her filmet av overvåkningskameraer da han går inn i en butikk 2. juli. Hundrevis av britiske politimenn har jaktet på mannen som nå har vært på rømmen i syv dager etter at han skjøt tre personer. Foto: Scanpix.Vis mer

Bevæpnet drapsmann i konfrontasjon med britisk politi

Raoul Moat har tidligere skutt en politimann i ansiktet og erklært at «jeg vil drepe politifolk til jeg dør».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Britisk politi er akkurat nå i en konfrontasjon med den ettersøkte drapsmannen Raoul Moat, og han holder et våpen mot hodet, melder Sky News sin reporter på stedet, Martin Brunt.

Må holde seg inne Lokale innbyggere i Rothbury, hvor dramaet nå utspiller seg, har blitt bedt om å holde seg innendørs.

Det er den 37 år gamle kroppsbyggeren og drapsmannen Raoul Moat som politiet nå forsøker å få under kontroll.

I jakten på morderen har politiet tatt i bruk jagerfly.

En mann som ligner Moats beskrivelse står langs elven og politiet forsøker å forhandle med han, melder Brunt.

Vitner på stedet sier at han holder et våpen mot hodet mens politiet prøver å overtale han til å overgi seg. Moats beste venn, Tony Laidler, har i 22.30-tiden i kveld blitt brakt til stedet for å hjelpe politiet med forhandlingene.

En kvinne som er øyevitne til hendelsen har fortalt Sky News på telefonen at hun kan se to snikskyttere som gjemmer seg bak huset hennes nede ved elven.

I 23-tiden meldes det videre om at fotballspiller Paul Gascoigne skal ha møtt opp på stedet og sagt at han er venn av Moat.

Drapsmann 37-årige Raoul Moat ble 2. juli løslatt fra fengsel i England, etter å ha sonet en voldsdom. Det tok ikke lang tid før han havnet i politiets søkelys igjen.

Dagen etter oppsøkte han ekskjæresten Samantha Stobbart og skjøt henne gjennom et vindu. Hun ble truffet i magen.

Stobbarts nye kjæreste forsøkte å flykte, men ble skutt og drept 50 meter fra huset.

OMRINGET: Bevæpnet britisk politi langs elvebredden i den landsbyen Rothbury i England. Tidligere dørvakt Raoul Moat er omringet. Foto: EPA/SKY TV NEWS / TV GRAB
OMRINGET: Bevæpnet britisk politi langs elvebredden i den landsbyen Rothbury i England. Tidligere dørvakt Raoul Moat er omringet. Foto: EPA/SKY TV NEWS / TV GRAB Vis mer

Moats skjøt også en politimann i ansiktet. Og 37-åringen har gjort det klart at volden ikke er slutt med dette.

I et 49 sider langt brev til politiet, som The Sun har publisert, tilstår han angrepet på eksen Samantha Stobbart (22) og hennes nye kjæreste, politimannen Chris Brown (29), og erklærer krig mot politiet. 

Han skal også ha uttalt «jeg vil drepe politifolk til jeg dør».

Gir politiet skylden Moat legger skylden for sin personlige elendighet på politiet.

På facebook har drapsmannen skrevet følgende melding: 

«Mistet jobben. Barnevernet tok barna. Kommer til å miste huset, og har mistet kjæresten jeg har vært sammen med i seks år til en politimann. Som om ikke de har ødelagt livet mitt nok som det er.»  

BODYBUILDER DRAPSMANN: Raoul Moat i politidrama i England nå. Foto: Politiet
BODYBUILDER DRAPSMANN: Raoul Moat i politidrama i England nå. Foto: Politiet Vis mer